Nieuws

Eigenzinnige Carmen bij Music Meeting

ARCHIEF: Vrijdag 20 september 2013 HEILOO- Music Meeting Heiloo heeft een uniek plan bedacht voor een eigenzinnige uitvoering van de opera Carmen.

Music Meeting Heiloo, dat afgelopen mei met veel succes een muziekmanifestatie hield met als hoogtepunt het Heilooër Volkslied, heeft opnieuw grootse plannen voor het evenement in 2014.

Binnenkort presenteert de organiserende werkgroep aan solisten, koren en orkesten een opzet voor een unieke en eigenzinnige uitvoering van de opera Carmen van George Bizet.

Het plan komt opnieuw uit de muzikale koker van Teunis van der Zwart, de artistiek leider van Music Meeting Heiloo. Zijn opzet is nog een voorlopige. Teunis: “Wij willen net zoals vorig jaar met de deelnemers overleggen wat mogelijk is. Want bepalend is natuurlijk welke ambitie muzikaal Heiloo aan wil en aan kan.”

Wandelen langs uitvoeringen
Plaats van handeling is het GGZ-terrein aan de Kennemerstraatweg, zowel binnen als buiten. Bedoeling is dat gedeeltes uit Carmen worden uitgevoerd, in een speciale uitvoering waarbij het publiek een actieve rol speelt. In het ontmoetingscentrum “De Strandwal” opent een groot orkest de uitvoering met een suite uit de opera. Een verteller met zijn theatrale assistenten neemt het dan aanwezige publiek vervolgens mee voor een wandeling langs de binnentuin van het GGZ-terrein en naar de kleine kapel waar koren en ensembles optreden met stukken uit Carmen of zelf gekozen Spaanse muziek.

In de Grote Kapel is het vocale hoogtepunt als de beroemde koorstukken uit Carmen worden uitgevoerd. De route voert het publiek daarna langs diverse locaties op het terrein (de voetbalkantine, de Trog, de kassen en een buitenlocatie) met optredens van deelnemende musici. Terug in “De Strandwal” wordt de uitvoering besloten door het orkest met een tweede suite. De uitvoering duurt ongeveer anderhalf uur.

Teunis van der Zwart: “Met een wisselend publiek zouden we op zaterdag vier of vijf keer zo’n wandeling kunnen doen. De deelnemers komen dan volop aan hun trekken met hun muzikale optredens, maar kunnen ook bij andere muzikanten gaan luisteren.”

Grande finale
Op zondag krijgen de solisten, koren en orkesten uit Heiloo de kans in “De Strandwal” optredens met eigen repertoire te verzorgen, daarvoor is een half uur per presentatie beschikbaar. Aan het einde van het muzikale evenement staat een gezamenlijke Grande Finale op het programma, alle deelnemers en het publiek zingen en spelen onder leiding van Teunis van der Zwart dan de finale uit Carmen.

Het weekeinde dat voorlopig voor Music Meeting Heiloo is gekozen, is 14 en 15 juni. Ook die keuze wordt aan de muziekgezelschappen voorgelegd. De informatieavond over Carmen vindt plaats op vrijdag 11 oktober aanstaande, in de vergaderzaal van het GGZ-gebouw aan de Kennemerstraatweg, aanvang 19.30 uur. Geïnteresseerde muzikanten, vocalisten en vrijwilligers kunnen zich opgeven via e-mail musicheiloo@gmail.com

Vrijdag 20 september 2013 − bron: Music Meeting Heiloo

2024-04-25 Programma Herdenking 4 mei 2024
2023-07-20 Gulle gevers redden eeuwenoude lindeboom Heiloo van de ondergang
2023-04-20 Dodenherdenking 4 mei 2023
2023-03-17 Qmusic The Party XL komt naar Heiloo
2021-07-10 Qmusic the Party XL – 4uur FOUT! komt naar Heiloo!
2021-03-20 Tbs’er verantwoordelijk voor plannen drugssmokkeloperatie.
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-08-04 Laatste noodkreet voor levensreddende operatie
2019-10-29 Doodzieke Elisah (35) uit Heiloo heeft peperdure operatie nodig om te blijven leven, familie hoopt op doneeractie

Meer nieuws met music meeting opera


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn