Nieuws

De Foresters verrast koploper

ARCHIEF: Maandag 11 november 2013 HEILOO - Alweer winst voor de Egels, ditmaal tegen koploper JOS/Watergraafsmeer. De Foresters won thuis met 2-1.

Het thuisduel van De Foresters tegen JOS/Watergraafsmeer, de nummer 2 tegen de nummer 1 van de ranglijst, werd een boeiend schouwspel. In een waterig zonnetje werd afgetrapt en JOS. trachtte meteen door snel druk te zetten de achterhoede van De Foresters te verrassen, wat niet lukte.

Hierna ontspon zich een wedstrijdbeeld met kansen over en weer. In de 36e minuut werd door Bert Inecia één van de mooiste doelpunten uit zijn carrière gescoord: een hoge bal wist hij op geniale wijze te controleren om hierna de keeper van JOS kansloos te laten: 1-0. Na de rust een zelfde spelbeeld, waarbij JOS veelal de lange bal hanteerde en De Foresters het in korte combinaties zocht.

Een grote kans van de Amsterdammers werd verijdeld door doelman Tijs Laagland, die de goed ingeschoten bal op katachtige wijze over zijn doellat wist te tillen. Nadat Dennis Nanne de gele kaart had gezien en een ragfijne combinatie tussen Bert Inecia en Ted Amson eindigde in een schot dat maar net over vloog, werd de voorsprong van De Foresters uitgebreid. Een achterhoedespeler van JOS. speelde verkeerd terug op zijn doelman en Boyan Blanchatrd was er als de kippen bij om 2-0 aan te tekenen.

Inecia verliet daarna het veld voor Chris Poulino en Jermaine Rock kwam voor Boyan Blanchard. In de 86e minuut slaagde JOS/W. er in om via Alex de Bruijne de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Een spannende slotfase volgde, maar de Egels pakten uiteindelijk de volle winst en de bijbehorende 3 punten. De Foresters liep daarmee in op de koploper, die nog maar 4 punten voorsprong heeft.

Aaanstaande zondag wordt de uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk gespeeld. Er wordt afgetrapt om 14.00 uur. De volgende thuiswedstrijd van De Foresters is op 1 december tegen SDO uit Bussum.


De Foresters wint van de koploper (foto: Wim van Gelder)

Maandag 11 november 2013 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn