Nieuws

Sporthal Het Vennewater zelfstandig

ARCHIEF: Donderdag 14 november 2013 HEILOO - Als zwembad Het Baafje zelfstandig moet worden, dan geldt dat ook voor sportcentrum Het Vennewater.

Dat is de strekking van een voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De raad heeft opdracht gegeven voor de verzelfstandiging van zwembad Het Baafje, maar dat vormt momenteel een organisatorische eenheid met de sporthal.

De vaste medewerkers van Het Baafje zijn tevens de beheerders van Het Vennewater. Om die reden wordt in de marktconsultatie geïnventariseerd in hoeverre een gezamenlijke verzelfstandiging van beide accommodaties haalbaar is.

Aantrekkelijk pakket
Het personeel in dienst van de gemeente vormt een werkeenheid, dat wil zeggen dat het personeel inzetbaar is in het zwembad en in de sporthal. "Omdat het de bedoeling is dat personeel met de verzelfstandiging meegaat naar de exploitant is het voor alle partijen beter als het personeel in één structuur functioneert", menen de bestuurders.

Daaruit volgt dat de positie van de gemeente in het aanbestedingstraject beter wordt. "Er wordt door de gemeente een aantrekkelijk pakket aangeboden omdat de toekomstige exploitant betere exploitatiemogelijkheden heeft en de inzet van het personeel kan optimaliseren."

Eigenlijk zou de verzelfstandiging van Het Vennewater pas ná die van Het Baafje worden behandeld. Maar dat trekt men nu naar voren vanwege de samenhang. Het voorstel wordt maandag 18 november aanstaande besproken door de raadscommissie Maatschappelijke Zaken.


Sportcentrum samen met zwembad verzelfstandigen? (foto: Sportcafé Het Vennewater)

Donderdag 14 november 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-04-07 De nieuwe tweede sporthal in Heiloo is nu al volgeboekt.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-10-26 Heiloo krijgt een tweede sporthal.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?

Meer nieuws met zwembad sporthal


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo