Nieuws

Nieuwe situatie losloopgebied

ARCHIEF: Woensdag 22 januari 2014 HEILOO - De gemeente grijpt niet in bij het hondenlosloopgebied langs de Ypesteinerlaan, blijkt uit een mededeling.

De gemeente versobert het groen in ons dorp, noodgedwongen als gevolg van de opgelegde bezuinigingen. Zo ook in de wijk Ypestein, bij het losloopgebied voor honden langs de Ypesteinerlaan.

De afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) verwijderde heesters tussen het smalle losloopgebied en de doorgaande weg. Dat leidde eerder deze week tot ophef bij inwoners. Het kan gevaarlijke situaties opleveren als loslopende honden de straat op rennen.

Verandering
Op Facebook werden tientallen reacties gedeeld. Er werd contact gelegd met de wethouder en het vertrouwen werd uitgesproken dat er een oplossing zou komen. Maar die komt er niet, blijkt uit een mededeling van de gemeente. Men zal geen struiken terugplaatsen. Op haar website staat sinds gisteren de volgende tekst te lezen:

"De situatie van het losloopgebied voor honden langs de Ypesteinerlaan is veranderd. Vanwege groenwerkzaamheden deze winter richt de afdeling Beheer Openbare Ruimte zich vooral op het vervangen van bomen, onder andere vanwege stormschade. Daarnaast vervangen zij arbeidsintensieve stukken groen door veel minder arbeidsintensief gazon op verschillende locaties in het dorp. Dit is ook gebeurd bij de Ypesteinerlaan. Dit betekent dat de situatie voor hondenbezitters is veranderd."


Honden lopen los langs de Ypesteinerlaan (foto: Robert Groeneveld)

Woensdag 22 januari 2014 − bron: Gemeente Heiloo

2022-02-07 Melding van vergiftiging van honden
2020-02-19 Zorgen om tamme vossen: "Je hoeft de natuur niet te helpen, die redt zichzelf wel"
2019-12-31 Baasjes slaan alarm: mogelijk hond dood na eten van gif in Heilooërbos
2018-10-31 Enquête 'kleine ergernissen'
2018-07-20 Honden jagen schapen de sloot in bij Heiloo
2016-12-19 NH Peilt: Hondenbelasting. Overal invoeren of overal afschaffen?
2016-08-19 Honden zwemmen in het Baafje
2016-07-05 Ruimte voor wensen
2016-03-01 Hondenbelasting: hoeveel betaal je in jouw gemeente?

Meer nieuws met honden losloopgebied


Bron: Paul
bron: Paul
Bron: Jan Vos
bron: Jan Vos
Bron: Jan Vos
bron: Jan Vos
Bron: Jan Vos
bron: Jan Vos