Nieuws

Krachtig signaal richting NS

ARCHIEF: Woensdag 5 maart 2014 HEILOO - Samen met Alkmaar en Castricum zal het gemeentebestuur bij de Nederlandse Spoorwegen aan de noodrem trekken.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat in de nieuwe dienstregeling vanaf volgend jaar de sneltrein tussen Alkmaar en Haarlem een stoptrein gaat worden. Dat schoot vele reizigers in het verkeerde keelgat.

Gisteravond werd in de raadsvergadering een "treinenmotie" aanvaard om actie te ondernemen richting de Nederlandse Spoorwegen. Men is verbijsterd en verontrust dat Alkmaar-Haarlem een boemeltje wordt.

Bovenleiding
Volgens PvdA raadslid en treinreiziger Ko Hemminga gaat de aanpassing 15 minuten extra reistijd en vijf extra stops opleveren. Hij wist te vertellen dat na 44 jaar een einde komt aan de snelle verbinding naar Haarlem. Hij riep het college op een vuist te maken met buurgemeenten Alkmaar en Castricum. CDA-er Hiemstra noemde het een onzalig plan voor een forensengemeente.

Wethouder Ouderkerken liet weten dat inmiddels stappen zijn ondernomen, dat een wissel is genomen om op een ander traject uit te komen. Er zal een krachtig signaal uitgaan richting NS vanuit de regio en de provincie. Bundeling van krachten is van groot belang en de motie ondersteunt waar college mee bezig mee is. Volgende week volgt een gesprek.

Heiloo-2000 bij monde van Dick Bergmans zag ook positieve effecten in de aanpassing van de dienstregeling. Als dit leidt tot een frequentieverhoging zal het een metro-achtige verbinding kunnen opleveren. Hij gaf aan dat elke 10 minuten opstappen ook voordelen heeft.

Woensdag 5 maart 2014 − bron: Gemeenteraad

2021-04-01 Eerst overwegen veilig, pas dan meer treinen
2020-07-08 Auto door trein geschept op bewaakte spoorwegovergang
2020-05-06 Weekend geen treinen door werkzaamheden
2019-09-09 Geen treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar door ongeval
2019-06-09 Vanwege dit bouwspektakel rijden er geen treinen van en naar station Heiloo!
2019-05-10 Geen treinen door herstelwerkzaamheden
2018-07-12 ProRail pakt onbewaakte overweg aan: "Niet meer van deze tijd"
2018-06-27 Man struikelt, valt op spoor en komt met been onder trein
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster

Meer nieuws met trein spoorwegen forensen


Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
Bron: Marieke
bron: Marieke
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ruud Bos
bron: Ruud Bos