Nieuws

Munt van Heiloo heet "TIP"

ARCHIEF: Donderdag 6 maart 2014 HEILOO - De naam van de lokale munt die gaat gebruikt worden voor vrijwilligerswerk is bekend gemaakt. Binnenkort kan je boodschappen doen met Tippies.

Frank Gesink en Willeke Meijer gaan het vrijwilligerswerk op een hoger niveau tillen door een muntensysteem in te voeren. Klussen kunnen worden betaald met een eigen munt, die alleen in het eigen dorp kan worden besteed.

Voor de munt werd een prijsvraag uitgeschreven. Inwoners werden opgeroepen een pakkende naam voor de munt te verzinnen. Er werden 206 inzendingen gedaan, zelfs de burgemeester stuurde een idee in.

Tippies
De winnende naam is vandaag bekend gemaakt. Het wordt de TIP, verzonnen door Barbara Kooistra. "Deze naam heeft gewonnen, omdat we hem kort en krachtig vonden en eigenlijk is het ook een soort van tip (fooitje). Daarnaast vonden we ook dat we veel leuke dingen met de naam Tip konden doen in onze uitingen", zegt Willeke. Zij verwacht dat in de volksmond vaker Tippies zal worden gebruikt.

Vanmiddag om 15 uur werd door wethouder Ouderkerken de prijs, een gloednieuwe iPad mini, uitgereikt aan Barbara. De uitreiking vond plaats bij het vrijwilligersinformatiepunt (VIP) in de bibliotheek, in aanwezigheid van Marian van Dam (Stichting Welzijn), Sigrid Wijsman (VIP) en namens projectteam Monique van Eeden, Anneke van Vuure en Willeke zelf.

Lancering
De nieuwe munt wordt op 19 april 2014 voor het eerst in gebruik genomen. De lancering zal die dag plaatsvinden in afstemming met het winkeliersplatform Ik winkel in Heiloo. Op dat moment wordt ook een website gelanceerd, waarop alle informatie te vinden over het hoe en wat van de nieuwe munt.

Donderdag 6 maart 2014 − bron: Tip Heiloo

2020-09-05 Opbouwende workshops voor vrijwilligers en organisaties
2020-04-14 Oud-zorgmedewerkers keren massaal vrijwillig terug in sector door coronacrisis
2020-03-24 Archeologische resten gevonden
2020-03-12 Mogelijke coronapatiĆ«nt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"
2020-03-04 Doet u ook mee op 13 en 14 maart met NLdoet?
2019-09-16 Nieuwe cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers
2019-04-18 Burenconflict? Schakel Buurtbemiddeling in!
2018-12-03 De Bemiddelingskamer dankt Vrijwilligers
2018-11-26 Conflict in uw eigen straat? Schakel Buurtbemiddeling in!

Meer nieuws met munt vrijwilligers tippies


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: De Foresters
bron: De Foresters
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo