Nieuws

Munt van Heiloo heet "TIP"

ARCHIEF: Donderdag 6 maart 2014 HEILOO - De naam van de lokale munt die gaat gebruikt worden voor vrijwilligerswerk is bekend gemaakt. Binnenkort kan je boodschappen doen met Tippies.

Frank Gesink en Willeke Meijer gaan het vrijwilligerswerk op een hoger niveau tillen door een muntensysteem in te voeren. Klussen kunnen worden betaald met een eigen munt, die alleen in het eigen dorp kan worden besteed.

Voor de munt werd een prijsvraag uitgeschreven. Inwoners werden opgeroepen een pakkende naam voor de munt te verzinnen. Er werden 206 inzendingen gedaan, zelfs de burgemeester stuurde een idee in.

Tippies
De winnende naam is vandaag bekend gemaakt. Het wordt de TIP, verzonnen door Barbara Kooistra. "Deze naam heeft gewonnen, omdat we hem kort en krachtig vonden en eigenlijk is het ook een soort van tip (fooitje). Daarnaast vonden we ook dat we veel leuke dingen met de naam Tip konden doen in onze uitingen", zegt Willeke. Zij verwacht dat in de volksmond vaker Tippies zal worden gebruikt.

Vanmiddag om 15 uur werd door wethouder Ouderkerken de prijs, een gloednieuwe iPad mini, uitgereikt aan Barbara. De uitreiking vond plaats bij het vrijwilligersinformatiepunt (VIP) in de bibliotheek, in aanwezigheid van Marian van Dam (Stichting Welzijn), Sigrid Wijsman (VIP) en namens projectteam Monique van Eeden, Anneke van Vuure en Willeke zelf.

Lancering
De nieuwe munt wordt op 19 april 2014 voor het eerst in gebruik genomen. De lancering zal die dag plaatsvinden in afstemming met het winkeliersplatform Ik winkel in Heiloo. Op dat moment wordt ook een website gelanceerd, waarop alle informatie te vinden over het hoe en wat van de nieuwe munt.

Donderdag 6 maart 2014 − bron: Tip Heiloo

2018-06-14 Velsense grootheid in BMX-wereld even terug bij z'n cluppie
2018-05-15 Vijf herten dood doordat bezoekers bijvoeren: ''Dit is gewoon dierenmishandeling''
2018-02-09 Vrijwilligersacademie praat met Kees Rood
2018-01-15 Vind sociale informatie en tips via webportaal ‘SamenleveninHeiloo’
2017-12-13 Zagen op Landgoed Nijenburg: pracht en praal en hard werken
2017-11-06 Wethouder Beens verricht officiële lancering Vrijwilligersacademie
2017-10-04 Vrijwilligers Bedankt!
2017-09-05 Cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers
2017-09-01 Vrijwilligersacademie gaat van start

Meer nieuws met munt vrijwilligers tippies


Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
 

Reacties