Nieuws

ARCHIEF: Maandag 10 maart 2014 HEILOO - De organisatie van Music Meeting Heiloo 2014 vordert gestaag, BH-ers worden ingezet om de weg te wijzen en het verhaal te vertellen.

Vorige week verzamelden de deelnemende muzikanten zich in het Businesscentrum Willibrordus aan de Kennemerstraatweg om de verder uitgewerkte plannen te vernemen. Teunis van der Zwart, de artistiek leider van MMH, presenteerde aan de hand van foto’s waar de manifestatie zich zal afspelen.

Op 10 locaties op het Landgoed Willibrordus, dat tot voor kort GGZ-terrein werd genoemd, zullen de groepen hun eigen(zinnige) keuze uit de opera Carmen presenteren. Of andere muziek van Bizet spelen. Dat gebeurt op zaterdag 14 juni, de eerste dag van Music Meeting Heiloo 2014. Een dag later presenteren allerlei muziekgroepen in Cultureel Centrum De Strandwal eigen repertoire.

Bekende Heilooërs
De wandeling van het publiek langs de muzieklocaties, die zowel binnen als buiten zijn, wordt begeleid door zogeheten vertellers. Bekende Heilooërs, onder wie burgemeester Romeyn, treden in die rol op, niet alleen om de weg te wijzen maar vooral om uitleg te geven over het verhaal van Carmen en niet te vergeten over de muzikanten die optreden. Acteurs van de Theaterbende omringen de bezoekers op hun wandeling over het mooie terrein dat tegen die tijd in volle bloei staat.

Aanmelden
Maximaal worden op de zaterdag 400 bezoekers toegelaten. Zij worden in acht groepen verdeeld, die vanaf half twee op verschillende tijdstippen aan hun Carmen-wandeling beginnen. Men moet zich vooraf voor een groep opgeven. Dat kan via speciale inschrijfformulieren op de website, de inschrijving zal naar verwachting in mei worden geopend. De zondag zal worden afgesloten met het zingen door de deelnemers en publiek van het Heilooër Volkslied.

Tijdens de informatieavond deed voorzitter Wim Heijne van de organiserende werkgroep een oproep aan vrijwilligers om Music Meeting Heiloo bij de uitvoering van het evenement te komen helpen. Aanmeldingen kunnen worden gedaan via musicheiloo@gmail.com


De organiserende werkgroep. Zittend Teunis van der Zwart (links) en Wim Heijne. Daarachter v.l.n.r.: Jaap Schuring, Marcel Horsthuis, Margo Kos, Clementien Sengers, Lars Andersson en Jan Jonkheer.

Maandag 10 maart 2014 − bron: Music Meeting Heiloo

2023-07-20 Gulle gevers redden eeuwenoude lindeboom Heiloo van de ondergang
2023-04-20 Dodenherdenking 4 mei 2023
2021-03-20 Tbs’er verantwoordelijk voor plannen drugssmokkeloperatie.
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-08-04 Laatste noodkreet voor levensreddende operatie
2019-10-29 Doodzieke Elisah (35) uit Heiloo heeft peperdure operatie nodig om te blijven leven, familie hoopt op doneeractie
2017-11-21 CKenG vraagt spoeddebat aan over BUCH-organisatie
2017-03-08 Nieuwe nier voor Carmilla uit Heiloo: ''Het leven ziet er nu heel anders uit''
2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo

Meer nieuws met music meeting carmen opera


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn