Nieuws

De Foresters te sterk voor Elinkwijk

ARCHIEF: Maandag 10 maart 2014 HEILOO - De Egels deden gisteren goede zaken tegen de club uit Utrecht, die zoveel grote namen heeft voortgebracht.

Zondag speelde het eerste elftal van De Foresters een thuiswedstrijd tegen Elinkwijk uit Utrecht. Een geduchte tegenstander, die in het verleden steeds een belangrijke rol speelde in zowel het beroeps- als amateurvoetbal.

Reinier Kreiermaat, Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Ibrahim Afellai en Ismael Aisatti zijn niet de minsten die hier hun carrière startten. De uitwedstrijd was voor de Egels (2-3) en de vraag was of de punten weer naar Heiloo zouden gaan.

Veel strijd
Na een gelijk opgaand begin was het Bert Inecia die De Foresters de leiding gaf door een koel boogballetje. Niet veel later was het de snelle rechtsbuiten Christepher Poulino die een goede voorzet gaf en Elinkwijk-speler Irak Asad de bal met de borst in eigen doel zag werken: 2-0. Onmiddellijk hierna benutte Elinkwijk een vrije trap, doordat de opgestelde defensieve muur aan doelman Tijs Laagland weinig zicht gaf: 2-1.

Na de thee kreeg De Foresters (dat vooral in doelman Tijs Laagland en halfspeler Ted Amson uitblinkers had) vele malen de kans om de Utrechters de definitieve knock-out toe te dienen, maar de laatste pass was vaak niet goed. Aan de andere kant wist Elinkwijk de stand niet gelijk te trekken, omdat er veel strijd geleverd werd en attent verdedigd werd. Uit een mooie combinatie tussen Bert Inecia en Nick Kramer wist Miloud Weijers uiteindelijk de verdiende 3-1 op het bord te zetten.

Door de zege stijgt De Foresters 1 naar de zesde plaats en kan er met optimisme vooruit gekeken worden. Volgende week spelen de Egels in Naarden tegen NVC, op 23 maart is de volgende thuiswedstrijd tegen OFC.

Maandag 10 maart 2014 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn