Nieuws

Reacties van partijen op uitslag

ARCHIEF: Donderdag 20 maart 2014 HEILOO - De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. De reacties van de politieke partijen op de uitslag zijn positief.

Heiloo-2000 is erg blij dat zij weer als grootste partij uit de verkiezingen zijn gekomen. "De nieuwe en deels verjongde fractie is zeer gemotiveerd om de niet geringe hervormingen zodanig in te vullen dat voldaan wordt aan de door de inwoners tot stand gebrachte Toekomstvisie."

NCPN is dankbaar voor de tweede zetel: "Iedereen die op ons gestemd heeft, heel erg bedankt. We hopen jullie belangen in de gemeenteraad goed te behartigen en zijn blij dat we nu met tweeën in de raad vertegenwoordigd zijn."

VVD is trots en blij dat men nog steeds de tweede partij is: "Het was te verwachten dat wij als lokale VVD afdeling last zouden hebben van de landelijke tendens maar het is toch een teleurstelling dat wij van vier naar drie zetels zijn teruggegaan. Ondanks dat zet de nieuwe fractie zich de komende vier jaar weer voor honderd procent in om Heiloo toekomstbestendig te maken."

CDA is trots: "Hoewel de landelijke trend voor het CDA niet geweldig is, is CDA-Heiloo er toch in geslaagd om wederom 3 zetels in de wacht te slepen. In absolute aantallen stemmen hebben we zelfs een progressie geboekt."

D66 is blij met de winst: "Wij zijn heel blij om als zelfstandig D66 toch met winst met 3 zetels in de raad te komen (zonder GroenLinks dus, helaas), dit is nog niet eerder voorgekomen in onze geschiedenis in Heiloo."

PvdA is verheugd dat, ondanks de landelijke uitslagen, de twee raadszetels behouden zijn gebleven. "Er zijn zelfs iets meer stemmen gehaald dan in 2010. De PvdA wil alle kiezers die op de PvdA hebben gestemd dankzeggen voor het vertrouwen. Wij zullen ons de komende jaren weer met hart en ziel inzetten voor de inwoners van Heiloo."

Op zoek naar de uitslagen? Die vind je voorlopig hier en definitief daar.


2023-01-24 Heiloo zegt ’ja’ tegen Oekraïners in gemeentehuis.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-09-27 Bouw 46 appartementen Ter Coulster kan sneller, zegt raad Heiloo
2022-05-24 De ’ja-ja sticker’ komt er aan in Heiloo, voor volgend jaar
2022-05-18 Maarten Poorter wordt de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard
2022-05-11 Heiloo krijgt na de zomer een officiële kinderburgemeester
2022-05-03 Overeenkomst voor bouw 15 woningen Raadhuisweg
2022-04-01 Installatie van de nieuwe gemeenteraad

Meer nieuws met gemeenteraad


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: LAURA VVH
bron: LAURA VVH