Nieuws

Rabobank steunt lokale munt

ARCHIEF: Vrijdag 25 april 2014 HEILOO - De organisatie achter de Tippies heeft een bijdrage ontvangen uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noord-Kennemerland.

Zoals elk jaar werden gisteren de cheques uitgereikt van het Coöperatiefonds van Rabobank Noord-Kennemerland. En deze keer was Tip Heiloo erbij en mocht een bijdrage van 2.050 euro in ontvangst nemen.

"Een geweldige opsteker", vindt Willeke Meijer, één van de initiatiefnemers. "Helemaal nu de Gemeente Heiloo heeft laten weten dit jaar geen subsidie te zullen verlenen aan ons unieke project."

Kosten
Muntjes coördinator Sigrid Wijsman: "Tweeduizendvijftig euro is een mooi bedrag. Tip Heiloo werkt zoveel mogelijk met vrijwilligers, maar sommige dingen kosten nu eenmaal geld. Denk aan het maken van de website en het laten drukken van de muntjes. En voor de continuïteit willen we straks graag toch ook een betaalde medewerker. Al is het maar voor een ochtendje in de week."

Startschot
De lokale munt wordt naar verwachting op 23 mei aanstaande gelanceerd. In dit bijzondere project worden de inwoners van Heiloo uitgenodigd elkaar om hulp te vragen en hulp te bieden. Het gaat om kleine klusjes en door een ander te helpen kan je Tippies verdienen.

Die Tippies kan je inwisselen als je zelf hulp nodig hebt, of bij winkels en instellingen in Heiloo. Korting bij Kapper Cappelli, een gratis kopje koffie bij Veldt, een gratis kaartje voor een concert in de Witte Kerk, noem maar op. "Meer sociaal verkeer voor de burgers, meer aanloop voor de ondernemers", verwachten de dames.


Keiharde euro's voor de lokale munt (foto: Tip Heiloo)

Vrijdag 25 april 2014 − bron: Vrijwilligers Informatie Punt

2023-07-13 D66 haalt 28 fietsen op voor asielzoekers in Heiloo.
2022-11-14 Plantestafette in Noord-Holland van start
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-02-16 Burenoverlast? Zorg dat het niet uit de hand loopt
2022-01-10 Drieduizend bollen geplant in natuurgebieden Heiloo
2021-10-04 Vrijwilligers bedankt!
2021-07-12 Kasten AED’s vernieuwd met pincode
2021-07-12 De kasten van de AED’s vernieuwd met pincode

Meer nieuws met vrijwilligers lokale munt tippies


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: De Foresters
bron: De Foresters
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo