Nieuws

TBS-er sloeg vrouwen op fiets

ARCHIEF: Donderdag 8 mei 2014 HEILOO - De verdachte van de mishandeling in de nacht voor Koningsdag blijkt eerder te zijn veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven.

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 april werden drie vrouwen van de fiets geslagen en mishandeld door een man. Het gebeuren zorgde voor veel ophef in het dorp nadat de vriend van één van de slachtoffers op Facebook om tips vroeg.

Na publicatie op deze website pikten ook andere media het verhaal op. Het haalde zelfs het landelijke nieuws bij Hart van Nederland. De politie ontving bruikbare tips en wist enkele dagen later een 34-jarige man uit Heiloo aan te houden.

Herhaling
De verdachte blijkt geen brandschoon verleden te hebben. Sterker nog, gisteren werd bekend dat de man een TBS-er is die eerder vergelijkbare mishandelingen heeft gepleegd. Dat gebeurde in 2011 in de regio Rotterdam, bevestigt het Openbaar Ministerie.

"Ook toen werden vrouwen van hun fiets gemept", zegt een woordvoerder van het OM. De man is toen door de rechter veroordeeld voor TBS onder voorwaarden en kwam zo bij de GGZ-NHN in Heiloo terecht. "We gaan de rechter nu vragen om dwangverpleging."

Veiligheid
Gevraagd naar een reactie laat GGZ-NHN weten dat zij niet in kunnen gaan op de gebeurtenis, omdat het onder behandeling van justitie is. Men is erg begaan met de slachtoffers. "Wij doen er alles aan om de veiligheid in Heiloo te garanderen", aldus de woordvoerder.

De vriend van één van de slachtoffers liet eerder deze week weten dat het naar omstandigheden goed met zijn vriendin gaat. De wonden zijn bijna genezen en ze slaapt goed. Deze week zou zij weer naar haar werk gaan. De schrik zit er goed in, maar ze heeft veel steun aan haar moeder die ervaring heeft in slachtofferhulp.


2024-04-20 Regelgeving voor evenementen bedreigt Koningsdagvieringen
2024-02-09 Opgepakte ontuchtverdachte in Heiloo eerder gestraft voor betasten kinderen.
2023-09-28 Een gebroken arm, neus en oogkas.
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-04-11 Koningsdag - Vrijmarkt
2021-11-03 Jongen urenlang bewusteloos na mishandeling
2021-06-26 Man met gebroken been naar ziekenhuis na mishandeling
2021-06-26 Getuigen gezocht van ernstige mishandeling
2021-03-20 Tbs’er verantwoordelijk voor plannen drugssmokkeloperatie.

Meer nieuws met mishandeling koningsdag tbs


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo