Nieuws

20% TBS-ers opnieuw in de fout

ARCHIEF: Dinsdag 13 mei 2014 HEILOO - GGZ-NHN controleert minimaal elke drie maanden TBS-ers onder voorwaarden, maar kan niet voorkomen dat het soms fout gaat.

De verdachte van de mishandelingen tijdens Koningsnacht is in verband gebracht met GGZ Noord-Holland-Noord. Dat riep vragen op bij inwoners over deze situatie en over veiligheid in het algemeen in Heiloo.

Een aantal van deze vragen zijn verzameld en voorgelegd aan GGZ-NHN, die daarop een artikel op de website heeft gepubliceerd. De informatie is algemeen van aard, vanwege privacywetgeving kan men niet ingaan op specifieke gevallen.

Behandeling
Over de behandeling gericht op het voorkomen dat iemand opnieuw een delict pleegt, zegt men: "Dit blijkt te werken. Van de mensen die alleen straf en geen behandeling krijgen, lukt het ongeveer 50% om niet opnieuw de fout in te gaan. Van de mensen die een behandeling krijgen, is dit 80%."

De vrijheden die iemand krijgt, zijn afhankelijk van risicotaxaties die minimaal iedere drie maanden herhaald worden. "Er wordt geregeld op onverwachte momenten gecontroleerd of iemand alcohol of drugs gebruikt heeft. Als iemand zich niet aan de afgesproken vrijheden houdt en bijvoorbeeld niet op tijd terugkomt, dan wordt de politie ingeschakeld."

In de meeste gevallen verloopt de behandeling goed en krijgt iemand langzaam maar zeker de vrijheid om zich in de omgeving te bewegen. "Heiloo is deel van die omgeving en heeft dus - net als de rest van Nederland - te maken met medeburgers die strafbare feiten hebben gepleegd of die ziek zijn."

Lees meer...

Dinsdag 13 mei 2014 − bron: GGZ-NHN

2024-02-09 Opgepakte ontuchtverdachte in Heiloo eerder gestraft voor betasten kinderen.
2023-09-28 Een gebroken arm, neus en oogkas.
2021-11-03 Jongen urenlang bewusteloos na mishandeling
2021-06-26 Man met gebroken been naar ziekenhuis na mishandeling
2021-06-26 Getuigen gezocht van ernstige mishandeling
2021-03-20 Tbs’er verantwoordelijk voor plannen drugssmokkeloperatie.
2021-02-08 De ’wapenmakelaar’ handelde vanuit de GGZ-kliniek in Heiloo gewoon door; dwangverpleging tbs’er Herman D.
2019-09-02 Jongen bewusteloos geslagen in Akersloot
2019-04-19 Minister wil feiten boven tafel na aanhouding tbs'er wapenhandel in kliniek Heiloo

Meer nieuws met tbs mishandeling


Bron: 112INWF
bron: 112INWF
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Nieuwsflitsje.nl
bron: Nieuwsflitsje.nl
Bron: Mooi Heiloo
bron: Mooi Heiloo