Nieuws

Estafette dreigt in het water te vallen

ARCHIEF: Zondag 15 juni 2014 De zwemwedstrijd voor basisscholen kan nog niet rekenen op veel belangstelling. Slechts één school meldde zich aan.

Het idee voor een zwemestafette ontstond op Facebook. Een aantal betrokken dorpsgenoten en baafjisten vond dat er wel wat meer mag gebeuren in ons mooie openluchtzwembad Het Baafje.

Net als vroeger zouden lagere scholen het tegen elkaar op moeten nemen in het 50-meter bad. Het zou niet zo moeilijk zijn om de estafette nieuw leven in te blazen. Maar de belangstelling voor de wedstrijd op woensdag 2 juli valt tegen.

Aanmelding
"Zijn er op de lagere scholen van Heiloo geen 10 leerlingen meer te vinden die een zwemdiploma hebben? Is er geen leraar of lerares die zich in zwemkleding durft te vertonen? Of zijn ze de scholen gewoon bang dat ze zullen verliezen? Feit is dat er nog maar 1(!) school (De Elckerlyc) zich heeft ingeschreven voor The Battle of The Baafje", meldt Esli van Westerop van zwemclub De Spetters dat het initatief omarmde.

Ze vraagt ouders om een mailtje naar de lagere school van hun kind willen sturen met de vraag waarom ze niet meedoen. "En het werkt natuurlijk het best als er mailtjes van meerdere ouders binnenkomen. Dus zethieronder je naam plus de school waar het mailtje naartoe is gestuurd. Met jullie hulp kan The Battle of The Baafje dan misschien toch nog doorgaan..."

Update 23-6: Helaas hebben zich te weinig scholen opgegeven voor The Battle of The Baafje. "Veel scholen hadden te weinig tijd om een team samen te stellen. En ook de laatste week voor de grote vakantie bleek bij veel scholen al vol met activiteiten gepland te staan. Daarom hebben we besloten het tot volgend jaar uit te stellen. We zullen de scholen dan ruim op tijd op de hoogte stellen van de datum. We hopen dat The Battle dan wel doorgang kan vinden."


2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2021-09-07 Het baantjeszwemmen is herontdekt.
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-07-12 30.000ste Bezoeker Timo Smit
2021-05-06 Banenzwemmen weer mogelijk in vernieuwd Baafje
2021-04-17 Abonnement verkoop Baafje gestart
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.

Meer nieuws met zwembad baafje


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer