Nieuws

Boerderij Nijenburg wordt ontmoetingsplek

ARCHIEF: Dinsdag 5 augustus 2014 Natuurmonumenten wil op het landgoed een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor cultuur- en natuurliefhebbers maken.

Boerderij Nijenburg is onderdeel van landgoed Nijenburg, een achttiende-eeuwse buitenplaats omringd door een typisch Hollands weidelandschap. De boerderij heeft een grote typologische waarde als voorbeeld van een stolp met een driedubbel vierkant. Daardoor is het van grote betekenis voor Heiloo.

"In boerderij Nijenburg weerklinkt al een tijd geen geluid meer van loeiende koeien.  De boerderij staat sinds 2009 leeg en biedt onderdak aan nestelende boerenzwaluwen", weten de natuurliefhebbers. De boerderij staat dit jaar op de agenda van het programma Herbestemming NH. Samen met de eigenaar, experts en omwonenden zoekt Herbestemming NH naar een kansrijke toekomst.

Open dag
Natuurmonumenten beheert boerderij Nijenburg in het Heilooërbos en zoekt naar een nieuwe, passende functie voor deze bijzondere plek. Men is van plan om hier een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor cultuur- en natuurliefhebbers te creëren. Hoe kan een ontmoetingsplek, passend bij de sfeer van de boerderij, vorm krijgen? Wat is daarvoor nodig en welke samenwerkingsverbanden zijn denkbaar?

Zaterdag 23 augustus van 11.00-16.30 uur is deze prachtige locatie open voor publiek. Tijdens de open dag is iedereen van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen hierover van 13.30 tot 15.00 uur meepraten in het Herbestemmingsatelier. Jonge bezoekers kunnen tussentijds van de voorstelling in de poppenkast genieten (onder begeleiding).

Blotevoetenpad
En er is nog veel meer te doen. Bezoekers kunnen om 12.30 en 14.30 uur mee op excursie met de boswachter die vertelt over boerderij Nijenburg, het statige landgoed en het eeuwenoude, sprookjesachtige Heilooërbos. Ook kunnen zij culinair genieten van streekproducten en luisteren naar muziek van singer songwriters Joyce Jacobs en Amber Kamminga. Kinderen kunnen op het blotevoetenpad de natuur beleven.

Het volledige programma is te vinden op www.herbestemming-nh.nl

Dinsdag 5 augustus 2014 − bron: Herbestemming NH

2022-07-19 De zichtbare en onzichtbare verrassingen in het Heilooërbos
2021-08-20 Twee revolvers van een verzetsheld zijn zoek.
2021-04-01 Camera Obscura en Huis Lauernesse, literaire hoogtepunten uit de Kring van Heiloo.
2021-03-18 Wat opviel aan de verkiezingsuitslagen voor Noord-Holland
2021-03-16 Getuigen gezocht na beroving
2020-05-02 Auto uit de bocht gevlogen in Heiloo; alcohol in het spel
2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-03-13 De beroemde dichters van de ’Kring van Heiloo’ waren kind aan huis op pastorie en Nijenburg
2019-12-31 Baasjes slaan alarm: mogelijk hond dood na eten van gif in Heilooërbos

Meer nieuws met nijenburg herbestemming open dag


Bron: Lea van der Zee
bron: Lea van der Zee
Bron: Hendrick de Keyser
bron: Hendrick de Keyser
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer