Nieuws

Hoofdveld HSV wordt aangepakt

ARCHIEF: Vrijdag 15 augustus 2014 De voetballers mogen het kunstgrasveld niet gebruiken totdat herstel heeft plaatsgevonden.

De gemeente Heiloo is eigenaar van de velden die HSV huurt. Er is onenigheid over het onderhoud en dat leidde in juni tot een gang naar de rechter. Die besloot tot herstel vóór 1 augustus, met een dwangsom van duizend euro per dag.

Daarna werd er druk overlegd tussen de partijen, maar dat leidde nog niet tot actie. De tijd begint nu te dringen, want in september begint de amateurcompetitie en de eerste ballen na de zomerstop worden al weer getrapt.

Werkzaamheden
Maar niet op het hoofdveld. HSV accepteert geen aansprakelijkheid en verbiedt haar leden om het veld te gebruiken. En dat heeft gevolgen voor de planning. "Doordat we het kunstgrasveld niet kunnen gebruiken hebben we voorlopig slechts 3 wedstrijdvelden en dat heeft natuurlijk zijn invloed op het programma van de zaterdag en de zondag."

De gemeente liet gisteren weten dat men binnenkort start met de onderhoudswerkzaamheden aan de doelgebieden van het kunstgrasveld van voetbalvereniging HSV. "Naar verwachting zijn de werkzaamheden half september afgerond, voordat de competitie begint. Deze werkzaamheden moeten er voor zorgen dat de technische levensduur van het veld wordt verlengd."

Hoger beroep
De reguliere onderhoudswerkzaamheden voert men uit, maar volgens de gemeente is vervanging van het gehele veld niet noodzakelijk. Dat gaat nog geruime tijd mee, meent men te kunnen concluderen uit verschillende onderzoeken. HSV en de gemeente zijn het echter nog niet helemaal eens. De gemeente gaat daarom in hoger beroep.

Wethouder Rob Opdam: "Tot dusver is het niet mogelijk gebleken om een regeling te treffen met HSV naar aanleiding van het vonnis. Onder meer omdat HSV de garantie wil dat het huidige kunstgrasveld in 2016 wordt vervangen door een nieuw kunstgrasveld. Noch het vonnis van de rechtbank, noch deskundigenrapporten bieden hiervoor echter een basis. Bovendien wil HSV haar aanspraken op de dwangsom niet opgeven."


Het veelzeggende bord bij het hoofdveld (bron: HSV)


2021-11-15 Kolping Boys nipt langs tien man van HSV in bekertoernooi
2021-06-04 Lekker bewegen en sporten voor bewoners met een uitkering
2019-09-05 Tweede graasronde voor schapen
2018-06-21 Heiloose voetbalclub die valsspeelde gaat niet in beroep
2018-06-20 HSV door KNVB uit nacompetitie gehaald na 'dubieuze' nederlaag
2017-03-01 Jesper de Vré heeft razendsnel zijn draai gevonden bij hoofdklasser ADO’20
2017-02-15 Rubbergranulaat op kunstgrasvelden
2016-12-22 Sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat is veilig
2016-12-18 HSV bewijst de overmacht

Meer nieuws met hsv kunstgras


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Marijke Dirkson
bron: Marijke Dirkson