Nieuws

Oratoriumkoor repeteert Weihnachtsoratorium

ARCHIEF: Woensdag 20 augustus 2014 Het Oratoriumkoor Heiloo hervat de repetities voor de uitvoering van het Bach's Weihnachtsoratorium.

Het Weihnachtsoratorium op 12 december krijgt een wel heel speciale Heilooër inkleuring: drie van de solisten wonen in het dorp of zijn er opgegroeid: de tenor Robbert Overpelt, mezzosopraan Maartje de Lint en sopraan Marieke Steenhoek.

Bijzonder
Dirigent Paul Waerts heeft weer de leiding. Het is al voor het zevende jaar dat hij het Oratoriumkoor dirigeert en in die tijd heeft hij het niveau van de 86 zangers en zangeressen stap voor stap verder omhoog gebracht. Vorige week had Waerts in Londen veel succes toen hij in de Westminster Abbey met de eveneens onder zijn leiding staande Martinus Cantorij uit Zwaag de Evensong verzorgde.

Nu zet Waerts in op een bijzondere uitvoering van Bach’s Weihnachts Oratorium in de Heilooër Ter Colusterkerk. Daaraan wordt meegewerkt door de drie Heilooër solisten. Maartje werkte al eens met het Oratoriumkoor samen in de Matthäus Passion, Marieke zong in Heiloo de Hohe Messe. Ook het jeugdkoor, het Junoratoium, zingt mee.

Tenoren
Behalve voor het aanstaande concert wordt ook geoefend voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion en de Messiah van Händel. Nieuwe leden zijn welkom; vooral aan tenoren heeft het koor behoefte. Geïnteresseerden kunnen zich op dinsdagavond melden, nadere informatie is te krijgen via secretariaat@oratoriumkoorheiloo.nl

Woensdag 20 augustus 2014 − bron: Oratoriumkoor Heiloo

2023-08-18 Open Monumenten dagen op 9 en 10 september
2023-06-29 Toch sociale koopwoningen aan de Ambachtsweg in Heiloo.
2022-11-15 Messiah in een dag instuderen én uitvoeren.
2021-09-24 Vervangen zendmast in Heiloo is niet nodig, zegt de gemeente.
2021-06-18 Protest tegen nieuwe zendmast in Oosterzij
2020-03-04 Mozart en Haydn zoals het vroeger klonk
2018-06-08 Heilooër Bachelor niet meer met zijn Naddja
2016-03-14 Commercieel koor schrapt generale in Koepel Heiloo
2015-02-10 Prachtige 'La belle Hélène' bij Heilooër Operette Vereniging

Meer nieuws met oratoriumkoor bach


Bron: 💙M@rtine🇳🇱
bron: 💙M@rtine🇳🇱
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Berry  Zeemensch
bron: Berry Zeemensch
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn