Nieuws

Dorpsgenoten in 'Love is in the air'

ARCHIEF: Maandag 1 september 2014 Komende woensdag staat een familie uit ons dorp centraal in het televisieprogramma van Robert ten Brink.

Heilooër Jean Paul van Buitenen had zijn zus Paulien, die naar Zuid-Afrika geëmigreerd is al 12 jaar niet gezien. Dit was de aanleiding voor een brief van zijn vrouw Simone aan Robert ten Brink van het programma ‘Love is in the air’.

Het bijzondere verhaal van de hereniging is aanstaande woensdag 3 september om 20.30 uur op RTL4 te zien. Op dat tijdstip zit Jean Paul met zijn gezin, vrienden en familie voor zijn flatscreen om het hele avontuur nog een keer te beleven.

Droomwens
Love is in the air brengt familieleden of vrienden bij elkaar die elkaar door omstandigheden lang hebben moeten missen. Door het schrijven van Simone, wordt een langgekoesterde droomwens werkelijkheid. Het gezin wordt door de RTL 4 ploeg overvallen en behoort tot de uitverkorenen.

Jean Paul: ‘Het was voor mij één grote verrassing. Toen Robert ten Brink bij ons thuis aanbelde herkende ik hem eerst niet. Maar toen ook de camara- en de geluidsman binnenkwamen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Robert nodigde ook, Simone en onze kinderen Ramon en Milou uit om mee te gaan naar Zuid-Afrika. Dan weet je even niet meer wat je meemaakt. Na 12 jaar mijn zus Paulien weer te zien. Het leek of ik zweefde en ik had de tranen in mijn ogen’.

Simone van Buitenen vertelt: ‘Er mocht volgens de afspraak niets uitlekken tot het moment van hereniging. Die geheimhouding is best wel moeilijk en vooral ook heel spannend, als je helemaal vol bent van de kans om met het hele gezin naar Zuid-Afrika te gaan. Nu konden we de kinderen eindelijk laten zien wie die tante is waar wij zoveel mee zitten te skypen’.

Hereniging
In juni vloog het gezin met de KLM van Schiphol naar Kaapstad. Na aankomst zijn zij ontzettend verwend met een safari, een prachtige rondtour en verblijf in geweldige hotels. Het hoogtepunt was natuurlijk de emotionele hereniging. Jean Paul ‘Mijn zus werd overvallen door Robert en zijn crew. Toen Paulien hoorde dat wij voor de deur stonden was ze sprakeloos. Ze vloog met haar dochter Manon naar buiten en sprong in mijn armen. Ze was totaal overbluft en superblij. Wat er dan door je heen gaat, dat gevoel, is haast niet te beschrijven. We zijn er nog vol van. Geweldig!’

Simone: ‘Het leven van Paulien in Zuid-Afrika heeft diepe indruk op ons gemaakt. Zij geeft balletles op schooltjes waar veel arme kinderen uit de townships komen. Zij geeft hen naast les ook aandacht en eten. Dit omdat meerdere kinderen thuis nog geen ontbijt hebben gehad omdat de ouders daar niet toe in staat zijn. De reis is voor ons een ongelofelijke ervaring geweest. We zijn erg benieuwd wat daar op de televisie van terug is te zien’.

En ja, zegt Simone: ‘Robert ten Brink is echt een hele lieve man, dat vragen veel vriendinnen aan me.'


De familie van Buitenen samen met Robert ten Brink voor de 'Love is in the air' bus.


2021-05-05 De wandcommode van Melanie uit Heiloo maakt tv-debuut bij de Meilandjes.
2020-08-03 Corona problemen in Heiloo en Beverwijk
2020-02-14 Televisieprogramma “Misdaadcollege” over de ” suv-steker”
2019-06-06 Hagelstenen, vernielde auto's en omgewaaide bomen: flinke schade door noodweer
2017-10-13 Kids uit Castricum op tv
2016-06-07 GGZ op vingers getikt om medicijnstudie
2015-12-10 Streetlab bij Wintercircus Sijm
2015-03-19 Tip Heiloo: Voor elkaar! Maria installeert de kabel-tv voor Ellen
2014-09-01 Dorpsgenoten in 'Love is in the air'

Meer nieuws met televisie droomwens


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online