Nieuws

Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo

ARCHIEF: Zaterdag 22 november 2014 HEILOO - Sinterklaas en zijn pietengevolg zijn weer heel gastvrij ontvangen in Heiloo.

De burgemeester had persoonlijk geregeld dat Sint en alle pieten, en zij waren ook dit jaar met velen gekomen, bij hun aankomst op vrijdag -de dag voor de intocht in het dorp- een behoorlijke slaapplaats hadden. Het hele gemeentehuis was omgebouwd tot één grote Bed & Breakfast. Zelfs Americo, het paard van Sinterklaas, overnachtte op stand; in de werkkamer van de burgemeester hadden de wethouders een bedje van stro gemaakt. Goed uitgeslapen werd het hele Sint- en Pietencircus zaterdagochtend getrakteerd op een overheerlijk ontbijtje, met liefde bereid door de vrouw van de burgemeester. Ze was al heel vroeg opgestaan om alle broodjes te smeren. Terwijl zich buiten rond de klok van 11.00 uur vol verwachting drommen kindertjes verzamelden op het Raadhuisplein, ontstond binnen in het gemeentehuis nog even paniek. De staf van Sinterklaas was zoekgeraakt! De hoofdpiet had nog overal gezocht, maar de staf bleek echt verdwenen. De Twitterpiet twitterde er op los, maar geen enkele tweet bracht het antwoord. ,,Beste Piet, dan gaan we maar zonder staf op pad, we kunnen al die kindertjes niet langer laten wachten", aldus de Sint, die zich niet van de kaart liet brengen. Op het bordes kreeg Sint een reservestafje te leen uit het publiek. De stoet kon eindelijk vertrekken. Eerst lopend, en later op de rug van Americo, vertrokken de Sint en zijn gevolg -begeleid door vrolijke fanfaremuziek- via het Looplein richting het Stationscentrum. En ook daar werden ze hartelijk verwelkomd. Het grote Sinterklaasfeest werd gevierd in de zaal van cultureel centrum De Strandwal. Wederom was het een drukte van jewelste. En zomaar ineens, tijdens de feestelijkheden, dook daar de staf van Sinterklaas weer op. De hoofdpiet kon eindelijk weer opgelucht ademhalen!

Lees verder op de website van Uitkijkpost


2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-14 College presenteert sluitende begroting 2023
2022-11-14 Wethouders openen Meer Bomen Nu-seizoen
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-10 Voormalig ING-pand aan het Looplein wordt eindelijk verbouwd.
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-12 Wandeling Heilooër bos
2022-09-06 Doortastend optreden van buurmannen: oplichting voorkomen!
2022-08-26 Open monumentendagen op 10 en 11 september

Meer nieuws met burgemeester cultureel gemeentehuis intocht kaart looplein paard sinterklaas stationscentrum strandwal wethouders


Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: Joop Hofland
bron: Joop Hofland
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate