Nieuws

'Gepimpte' auto van Heilooër gestolen en achtergelaten op A9: "We dachten dat iemand een grap maakte"

ARCHIEF: Dinsdag 9 februari 2016 HEILOO Als de politie het Heiloose stel Wilco en Daphne zondagavond rond 22.30 uur belt met de mededeling dat Wilco's auto beschadigd op de A9 ter hoogte van Haarlem is teruggevonden, nemen ze die boodschap aanvankelijk niet serieus.

"We dachten dat iemand een grap maakte en gooiden de hoorn erop." Als de politie het stel direct daarna nog een keer belt, blijkt dat het serieus is. "We hadden niet door dat 'ie weg was", zegt Daphne over de Honda del Sol van haar vriend. "Om 19.00 uur stond 'ie er nog." De politie vertelt hen dat de op de snelweg is achtergelaten, dat het dashboardkastje is opengebroken en dat een voetganger ternauwernood aan een aanrijding met de auto is ontsnapt. Buiten aangekomen zien ze inderdaad dat de auto van zijn parkeerplaats aan de Vennewatersweg is verdwenen. "Er lag allemaal glas, dus waarschijnlijk hebben ze een ruitje ingetikt." Het liefst zou Wilco zijn auto, die hij eigenhandig heeft 'gepimpt', direct opzoeken. "Maar de politie had de auto voor het onderzoek in beslag genomen." HobbyDaphne en Wilco weten nog niet hoe zwaar de auto is beschadigd, maar ze vrezen dat het niet bij blikschade is gebleven. "Ze hebben 'm midden op de snelweg achtergelaten, dus ik verwacht niet dat 'ie nog rijdt", aldus Daphne. Ze legt uit dat het voor haar vriend Wilco niet alleen een vervoersmiddel, maar ook zijn hobby is. "Hij is er in de zomer iedere dag mee bezig. Er zitten vooral veel uren in." De politie bevestigt dat Daphne en Wilco gisteren aangifte hebben gedaan. Omdat Wilco alleen WA-verzekerd is, hoopt het stel dat de dader of daders gevonden worden. Daarom zoeken ze getuigen. "Veel mensen bij ons in de buurt weten dat het zijn auto is. Misschien hebben ze iets gezien en kunnen ze de dader beschrijven."

Lees verder op de website van RTV-NH


2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?
2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?
2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?
2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-05 Er moet een eind komen aan illegale bouw, vindt de politiek in Heiloo.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-10-07 Dijk moet worden verhoogd.
2022-09-28 Kruispunten Heiloo onder de loep.

Meer nieuws met aangifte aanrijding auto buurt gestolen getuigen gevonden glas onderzoek politie snelweg vennewatersweg zomer


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn