Nieuws

Meer busvervoer Noord-Holland Noord

ARCHIEF: Woensdag 5 maart 2008 Vanaf half december neemt het aanbod van busvervoer in het noordelijk deel van Noord-Holland met 20% toe. Bovendien worden nieuwere, milieuvriendelijker lagevloerbussen ingezet die voorzien zijn van goede reisinformatiesystemen. Dit is het resultaat van de aanbesteding van de concessie Noord-Holland Noord door de provincie. Connexxion zal het busvervoer in deze regio verzorgen.

De provincie Noord-Holland heeft bij de aanbesteding de vervoerders uitgedaagd om met zo veel mogelijk extra’s te komen. De provincie heeft vooraf een basiseisenpakket aangegeven, waarbij de vervoerders veel vrijheid kregen om extra vervoer te bieden. Dit heeft als resultaat dat er bovenop dit basispakket 35% meer vervoer is geboden. Vergeleken met het huidige aanbod betekent dit een toename van ca. 20%. “De vele reacties waarin de angst werd uitgesproken dat het openbaar vervoer in het noorden van de provincie afkalft, waren voorbarig. Deze manier van aanbesteden heeft voor de reiziger een aantrekkelijk aanbod opgeleverd”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Cornelis Mooij.

Met name in stedelijk gebied kunnen reizigers vaker per uur reizen met de bus. Zo gaat de frequentie op de verbinding Heerhugowaard-Alkmaar omhoog naar acht keer per uur. In de steden Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen wordt het stadsvervoer uitgebreid. Ook nieuwe woonwijken worden door de bus aangedaan. De nachtbus Amsterdam-Alkmaar gaat ook op vrijdagnacht rijden. Diverse verbindingen waar nu alleen in de spits wordt gereden, worden volwaardige buslijnen. Daarnaast komt er een aantal nieuwe verbindingen, zoals tussen Schagen en Winkel, tussen Heerhugowaard en Langedijk, tussen Heiloo en Egmond-Binnen en tussen Venhuizen en Stede Broec.

Woensdag 5 maart 2008 − bron: Provincie Noord-Holland

2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter
2022-08-15 Man springt door etalageruit na politieachtervolging
2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte
2022-07-29 Treinverkeer Heiloo stilgelegd vanwege zoekactie naar inbreker
2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-07-19 De zichtbare en onzichtbare verrassingen in het Heilooërbos
2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2022-07-04 Veldwerk opent tijdelijke winkel voor Nepal in ’t Loo
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.

Meer nieuws met bar egmond helder nacht winkel


Bron: Frank van Eykelen
bron: Frank van Eykelen
Bron: Frank van Eykelen
bron: Frank van Eykelen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Marko Tesselaar
bron: Marko Tesselaar