Nieuws

Heiloo rondt groot onderhoud Plan-Zuid af

ARCHIEF: Woensdag 2 april 2008 Wethouder Hero Veger stapt vrijdag 4 april in de hijskraan om drie bomen te planten in het plantsoen op de Breedelaan in Heiloo. Daarmee is het groot onderhoud in Plan-Zuid definitief afgerond.

De gemeente Heiloo heeft in vier jaar onder meer verbeteringen aangebracht aan de wegen, speelvoorzieningen en het groen.

Bij het groot onderhoud in Plan-Zuid is het gebied rond de Butterlaan, Haesackerlaan, Havercamplaan en Werkendelslaan in vier fases aangepakt. De riolering is in enkele straten vervangen; de wegen zijn aangepast; het speelterrein is opgeknapt en de wijk is ingericht als een 30-kilometerzone. Ook de bomen in de wijk zijn onder de loep genomen. Die leverden soms overlast op: schaduw, vallende bladeren en takken en boomwortels die de bestrating omhoog drukten.

Aan de bewoners van de Breedelaan is toegezegd dat hun plantsoen, waar tijdens de bouw bouwketen stonden, een nieuwe inrichting krijgt. Met het planten van deze drie bomen is deze herinrichting gereed. De bomen worden deels gefinancierd door aannemerscombinatie De Kroften.

Het groot onderhoud in Plan-Zuid is volgens schema verlopen. Een financiële meevaller stelde de gemeente en aannemerscombinatie in staat om een vijfde fase, de Kruiskamplaan, toe te voegen aan de werkzaamheden. Na vrijdag resten er nog een paar werkzaamheden: het zaaien van bermen en het plaatsen van een aantal lichtmasten. Deze zijn eind mei afgerond.

Woensdag 2 april 2008 − bron: Webregio

2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-06-30 Heiloo vangt 175 asielzoekers op voor Noord-Holland Noord
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen
2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-06-24 Portefeuilleverdeling nieuwe college bekend
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-17 Afscheidsreceptie Elly Beens en Peter van Diepen
2022-06-15 Campagne moet criminaliteit in de vastgoedwereld aanpakken
2022-06-14 Willi helpt u verder met zoeken op de website

Meer nieuws met bomen boom bouw gemeente ijs kamp kraan ska wethouder zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman