Nieuws

Heiloo rondt groot onderhoud Plan-Zuid af

ARCHIEF: Woensdag 2 april 2008 Wethouder Hero Veger stapt vrijdag 4 april in de hijskraan om drie bomen te planten in het plantsoen op de Breedelaan in Heiloo. Daarmee is het groot onderhoud in Plan-Zuid definitief afgerond.

De gemeente Heiloo heeft in vier jaar onder meer verbeteringen aangebracht aan de wegen, speelvoorzieningen en het groen.

Bij het groot onderhoud in Plan-Zuid is het gebied rond de Butterlaan, Haesackerlaan, Havercamplaan en Werkendelslaan in vier fases aangepakt. De riolering is in enkele straten vervangen; de wegen zijn aangepast; het speelterrein is opgeknapt en de wijk is ingericht als een 30-kilometerzone. Ook de bomen in de wijk zijn onder de loep genomen. Die leverden soms overlast op: schaduw, vallende bladeren en takken en boomwortels die de bestrating omhoog drukten.

Aan de bewoners van de Breedelaan is toegezegd dat hun plantsoen, waar tijdens de bouw bouwketen stonden, een nieuwe inrichting krijgt. Met het planten van deze drie bomen is deze herinrichting gereed. De bomen worden deels gefinancierd door aannemerscombinatie De Kroften.

Het groot onderhoud in Plan-Zuid is volgens schema verlopen. Een financiƫle meevaller stelde de gemeente en aannemerscombinatie in staat om een vijfde fase, de Kruiskamplaan, toe te voegen aan de werkzaamheden. Na vrijdag resten er nog een paar werkzaamheden: het zaaien van bermen en het plaatsen van een aantal lichtmasten. Deze zijn eind mei afgerond.

Woensdag 2 april 2008 − bron: Webregio

2023-03-17 Qmusic The Party XL komt naar Heiloo
2023-03-16 Met een drone de boomtoppen controleren en tuinen aanleggen op daken.
2023-03-16 De Peiling: ik ben blij met de verkiezingsuitslag
2023-03-14 'The Voice'-zaak tegen Alkmaarder Marco Borsato geseponeerd
2023-03-01 Kruidvat in Heiloo gevarenzone? Winkel met linten afgezet.
2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2023-03-01 Landelijke Opschoondag 18 maart
2023-02-18 De zorgkosten lijken te stabiliseren in Heiloo.
2023-02-15 Een euro per inwoner naar Giro555.

Meer nieuws met bomen boom bouw gemeente ijs kamp kraan ska wethouder zon


Bron: Blik op de wolken
bron: Blik op de wolken
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Henk Baas
bron: Henk Baas