Nieuws

Donderdag 24 april praktisch verkeersexamen in Heiloo

ARCHIEF: Maandag 14 april 2008 Het praktisch verkeersexamen in Heiloo vindt dit jaar plaats op donderdag 24 april. Zes basisscholen doen mee aan dit examen. In totaal zullen 169 leerlingen de zes kilometer lange route door Heiloo fietsen. De wethouder van Onderwijs, de heer J. Ouderkerken, geeft het officiële startsein.

Het praktisch verkeersexamen is een vervolg op het schriftelijk examen dat donderdag 17 april wordt afgenomen op de scholen. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. Het streven is dat kinderen zich op straat goed kunnen redden.

Nieuw in de examenroute is de nieuwe rotonde Zeeweg/Omloop. In totaal zijn er nu drie rotondes opgenomen in de zes kilometer lange route. De rotonde blijkt voor fietsers een moeilijke te nemen hindernis. Tijdens een speciale verkeersles hebben vrijwilligers op alle basisscholen extra aandacht besteed aan de rotonde: wanneer moet je wel je hand uit steken en wie heeft voorrang? Ook zijn de fietsen van de leerlingen gecontroleerd, want leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Langs de route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere het stoppen bij verkeerslichten, voorrang geven en richting aangeven. In mei zal het examen met iedere deelnemende klas worden nabesproken waarbij vervolgens de diploma's worden uitgereikt.

VVN vindt het van groot belang dat alle kinderen een kans krijgen mee te doen aan het praktisch verkeersexamen. In het verkeer waaraan de kinderen dagelijks deelnemen, zijn het kennen van de regels en je goed gedragen van levensbelang. Naast het schriftelijke verkeersexamen is de praktisch verkeersproef een goede test voor de kinderen om te laten zien dat ze de regels kennen en dat ze weten hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer.

Maandag 14 april 2008 − bron: VVN-afdeling Heiloo

2023-02-02 De verbouwing van de muziekschool in Heiloo valt zes ton duurder uit.
2023-02-02 De klok van de Witte Kerk was stuk: klepel gebroken.
2023-01-26 Klok Witte Kerk doet het weer
2023-01-19 De belangrijkste rotonde van Heiloo wordt deels tweebaans.
2023-01-13 Jongeren zoeken knelpunten op fietspaden in Heiloo.
2023-01-10 Bijval in Heiloo voor een theeschenkerij in de Boekelermeer.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.

Meer nieuws met fiets ijs kerk kinderen leerling omloop rotonde vrijwillig wethouder zeeweg


Bron: \_____x(Jasper)x_____/
bron: \_____x(Jasper)x_____/
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Tomas Jansma 🇺🇦
bron: Tomas Jansma 🇺🇦