Nieuws

Reizend festival Karavaan nog groter

ARCHIEF: Donderdag 22 mei 2008 Reizend festival Karavaan verdubbelt in 2008 het aantal festivalharten en biedt nu nog meer gratis activiteiten. Van 17 juli tot en met 20 juli staat Karavaan in Heiloo, vier dagen lang van gratis activiteiten en veel theater in het festivalhart.

Het festivalhart is een bruisende ontmoetingsplek met volop gratis activiteiten: straattheater, dansavonden, veel muziek en elke dag leuke activiteiten voor kinderen. In het atelier Arte dell Comedia kunnen kinderen eigen theaterkostuums maken. Ook is er De Theatertas waar kinderen volop kunnen improviseren. In de Karavaanbibliotheek, een samenwerking van lokale bibliotheken en Karavaan, gaan kinderen aan de slag als juniorredacteur. Weerberichten, recensies van voorstellingen meningen van het publiek, gedichten, foto’s, tekeningen worden verwerkt in een weblog. ’s Avonds is de bibliotheek het domein voor volwassenen. Nieuw in de festivalharten zijn de minivoorstellingen: doorlopende korte voorstellingen voor een kleine prijs.

Het gratis muziekprogramma van Karavaan herbergt vele stijlen. Het zijn die bands die je graag wilt ontdekken. Bands die van de begaande paden afgaan en prettig in het gehoor liggen zoals Lavalu, Shane Shu, L’Chaim en De Kift. Veel bands hebben op binnen- en buitenlandse festivals gestaan of in het Nederlandse clubcircuit getoerd. Bovendien komen ze veelal van Noord-Hollandse bodem. Een bijzondere plek in het programma is vrijgemaakt voor het theaterlied met Astrid Nijgh, Nina La Croix en Speelman en Speelman.

Bert Mennings zakelijk leider Karavaan: ‘Dankzij de ondersteuning door de Provincie Noord-Holland, gemeenten en landelijke fondsen kunnen we in 2008 vier festivalharten bieden aan de inwoners van Noord-Holland. Negentig procent van de financiering is rond en nu zoeken we nog de ondersteuning van lokale ondernemers.’ Bent u ondernemer en wilt u Karavaan ondersteunen en daarmee cultuur op een toegankelijke wijze in Noord-Holland brengen? Neem dan contact op met Bert Mennings van Karavaan. Bellen met Karavaan kan ook: (023) 531 91 39.

Donderdag 22 mei 2008 − bron: Karavaan

2021-04-08 De bieb in Heiloo snakt naar heropening.
2021-04-04 Pasen: van terugkerende evenementen tot eeuwenoude tradities
2021-03-16 Getuigen gezocht na beroving
2021-02-18 ’De artiest is pas echt de sjaak’
2020-12-18 Coronasteun voor bibliotheek, Witte Kerk en Sportraad Heiloo
2020-12-15 Hells Angels en No Surrender opnieuw verboden
2020-11-16 Peter van Veen: Van Kwartje Koffie tot Motel Heiloo
2020-11-03 Oliebollenkraam door brand verwoest
2020-10-30 Nieuwe website over sport en bewegen

Meer nieuws met activiteiten atelier bibliotheek cultuur foto