Nieuws

Klaas Hoekstra van de Chauffeurs Vereniging geeft uitleg.

ARCHIEF: Woensdag 8 oktober 2008 Vrachtwagens kunnen voor voetgangers en fietsers erg gevaarlijk zijn. Daarom kregen scholieren van groep 7 en 8 van alle basisscholen les, over hoe zij zich het beste in het verkeer kunnen gedragen als zij zich in de buurt van een vrachtwagen begeven.

De kinderen leren van vrachtwagenchauffeurs onder andere over de dode hoek bij vrachtwagens. Waar zit de dode hoek van een vrachtwagen en wat kan de chauffeur nu wel of niet zien. Maar ook over vlak voor een bus oversteken en fietsen zonder licht of met een walkman op in het verkeer. Het project is in 2000 gestart op initiatief van Heilooƫr Bas Blom, verkeersouder en sinds twee jaar weer vrachtwagenchauffeur. De gemeente vond dit een prima idee en sindsdien wordt om het jaar deze voorlichting aan leerlingen van de basisscholen uit Heiloo gegeven. Maandagmorgen 6 oktober was het de beurt aan leerlingen van de Springschans. Aan de hand van filmmateriaal kregen ze in de daarvoor ingerichte oplegger diverse gevaarlijke situaties te zien. Klaas Hoekstra van de Chauffeurs Vereniging gaf toelichting op de beelden.

In zijn werk als buschauffeur maakt hij regelmatig dergelijke bijna-ongelukken mee. Hij maakte de kinderen ervan bewust, dat een vrachtwagen of bus enorm uit kan zwenken en dat de chauffeur niet altijd kan zien wat zich naast zijn vrachtwagen begeeft. Het is voor Bas Blom de vijfde en tevens de laatste keer, dat hij de organisatie voor de voorlichting op zich neemt. Zijn taak zal worden overgenomen door iemand anders. Hij kreeg daarom als dank namens de gemeente, uit handen van wethouder Opdam, een afscheidscadeau overhandigd.

Woensdag 8 oktober 2008 − bron: Uitkijkpost

2022-11-30 Bossen van wilgentakken in het water als schuilplaats voor vis.
2022-11-26 Sportraad Heiloo heft zichzelf op.
2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-23 De onderduikvilla in Heiloo krijgt een informatiebord.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-16 RES-monitor toont groei in duurzame energieopwekking
2022-11-14 College presenteert sluitende begroting 2023
2022-11-14 Plantestafette in Noord-Holland van start
2022-11-14 Wethouders openen Meer Bomen Nu-seizoen

Meer nieuws met fiets film geluk gemeente kinderen leerling spring springschans wethouder zon


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman
Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries