Nieuws

Troostdag voor nabestaanden

ARCHIEF: Vrijdag 17 oktober 2008 De Troostdag voor nabestaanden zal dit jaar op zaterdag 8 november van 10.00 tot 17.00 gehouden worden. Er is weer voor de kapel van de GGZ gekozen vanwege de bijzondere warme sfeer van deze kerk.

Er is echt behoefte aan warmte, troost en aandacht voor nabestaanden. Initiatiefneemster Gijsje Teunissen wil graag iedereen die een dierbare verloren heeft een dag aanbieden om in liefde te gedenken. Er zullen diverse stichtingen, verenigingen, bedrijven en kunstenaars aanwezig zijn welke praktische en emotionele hulp na een overlijden aanbieden.

Wie wil, mag een foto van zijn geliefde mee nemen en deze bij het podium in het licht zetten. Wie afgelopen jaar deze dag bezocht heeft weet hoe bijzonder de tafel met al die verlichte foto’s van dierbare overledene was. Mensen die graag willen dat deze foto gelezen word door medium Janet Werner kunnen een sterretje bij de foto zetten en later zal Janet enkele foto’s met sterretje gaan lezen.

Janet zal ook deze keer een lezing houden over “De reis van de ziel”. Deze keer zal Muziekformatie To Be aanwezig zijn met om 14.00 uur Het Uur van Het Hart, een troostrijk belevingsconcert om in je eigen kracht op te staan. Om 11.00 uur en om 15.30 uur is de mogelijkheid om deel te nemen aan het dreamtime-concert door Patrick Knoop. In een rustige afgeschermde ruimte kan men zittend of liggend wegdromen bij de klanken van verschillende klankschalen en trommels. Deze sessie raakt je diepste binnenste en werkt helend. Ook is er een lezingen over bijna dood ervaringen door Tienke Klein, schrijfster van het boek “De Kiem”.

Voor kinderern zijn diverse activiteiten om hun oma of opa, vader of moeder, broertje, zusje of vriendje te herdenken. Ook oudere kinderen zijn welkom. Zij kunnen b.v.een sky-balloon beschrijven of beschilderen. De dag wordt bij goed weer afgesloten met het oplaten van Sky-balloons.

De toegang is gratis. Meer informatie via tel. 072-5070477, e-mail info@charon-bij-afscheid.nl of website www.troostdag.nl

Vrijdag 17 oktober 2008 − bron: Troostdag.nl

2020-06-01 Pas op voor deze leuke, overstekende obers in Heiloo!
2020-06-01 Komt u naar het gemeentehuis? Maak een afspraak.
2020-06-01 Nieuw koor van start
2020-05-29 Meer ruimte voor terrassen
2020-05-27 Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht
2020-05-26 Gratis webinar over angst en stress op 3 juni
2020-05-26 Nachtelijke werkzaamheden Kennemerstraatweg
2020-05-15 Dank en waardering voor docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 BUCH bedankt docenten en kinderopvangmedewerkers

Meer nieuws met bar concert dier foto ggz ijs kapel kerk kinderen kunst muziek ruimte zing zingen zon


Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer