Nieuws

Troostdag voor nabestaanden

ARCHIEF: Vrijdag 17 oktober 2008 De Troostdag voor nabestaanden zal dit jaar op zaterdag 8 november van 10.00 tot 17.00 gehouden worden. Er is weer voor de kapel van de GGZ gekozen vanwege de bijzondere warme sfeer van deze kerk.

Er is echt behoefte aan warmte, troost en aandacht voor nabestaanden. Initiatiefneemster Gijsje Teunissen wil graag iedereen die een dierbare verloren heeft een dag aanbieden om in liefde te gedenken. Er zullen diverse stichtingen, verenigingen, bedrijven en kunstenaars aanwezig zijn welke praktische en emotionele hulp na een overlijden aanbieden.

Wie wil, mag een foto van zijn geliefde mee nemen en deze bij het podium in het licht zetten. Wie afgelopen jaar deze dag bezocht heeft weet hoe bijzonder de tafel met al die verlichte foto’s van dierbare overledene was. Mensen die graag willen dat deze foto gelezen word door medium Janet Werner kunnen een sterretje bij de foto zetten en later zal Janet enkele foto’s met sterretje gaan lezen.

Janet zal ook deze keer een lezing houden over “De reis van de ziel”. Deze keer zal Muziekformatie To Be aanwezig zijn met om 14.00 uur Het Uur van Het Hart, een troostrijk belevingsconcert om in je eigen kracht op te staan. Om 11.00 uur en om 15.30 uur is de mogelijkheid om deel te nemen aan het dreamtime-concert door Patrick Knoop. In een rustige afgeschermde ruimte kan men zittend of liggend wegdromen bij de klanken van verschillende klankschalen en trommels. Deze sessie raakt je diepste binnenste en werkt helend. Ook is er een lezingen over bijna dood ervaringen door Tienke Klein, schrijfster van het boek “De Kiem”.

Voor kinderern zijn diverse activiteiten om hun oma of opa, vader of moeder, broertje, zusje of vriendje te herdenken. Ook oudere kinderen zijn welkom. Zij kunnen b.v.een sky-balloon beschrijven of beschilderen. De dag wordt bij goed weer afgesloten met het oplaten van Sky-balloons.

De toegang is gratis. Meer informatie via tel. 072-5070477, e-mail info@charon-bij-afscheid.nl of website www.troostdag.nl

Vrijdag 17 oktober 2008 − bron: Troostdag.nl

2021-11-26 Geestmerloo wint Publieksprijs NHN Business Awards
2021-11-23 Nieuw plan Zandzoom moet in het voorjaar klaar zijn.
2021-11-10 De bomen in Heilooërbos zijn dus niet illegaal gekapt.
2021-11-09 Aantal coronabesmettingen in de regio in week tijd verdubbeld
2021-11-07 Passie voor historie van geslacht Keesman leidt tot zeventien jaar spitwerk.
2021-11-05 Beleid bijtincidenten vastgesteld
2021-11-03 Eigen volk eerst in de woningwereld.
2021-10-30 Vogelgriep bij bedrijf in Grootschermer
2021-10-27 Geluidswal van zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.

Meer nieuws met bar concert dier foto ggz ijs kapel kerk kinderen kunst muziek ruimte zing zingen zon


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Martyna
bron: Martyna
Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn