Nieuws

Verwarming 't Baafje wordt verbeterd

ARCHIEF: Vrijdag 5 december 2008 Er moet het nodige worden verbeterd aan de energiebesparende installaties die dit jaar voor het eerst in werking zijn geweest in zwembad 't Baafje in Heiloo. ,,Het is niet gegaan zoals we hadden verwacht'', aldus wethouder Rob Opdam, die dit onderwerp in zijn portefeuille heeft.

Om de kosten van het zwembad in de hand te houden, is dit jaar een groot aantal zonnecollectoren geplaatst en heeft het zwembad een uitrolbare afdeklaag gekregen. De collectoren verwarmen het water en de afdeklaag zorgt er met name 's nachts voor dat het water niet zoveel afkoelt.

Die afdekking heeft echter een aantal malen gehaperd. De ene keer was dat door een technische storing en een ander keer door nachtelijk vandalisme. ,,Dan verliest het water erg veel warmte. Ook bleek de pomp, die het water langs de collectoren pompt, onvoldoende capaciteit te hebben. Door dit alles verlies je veel warmte en dat verlies kunnen de collectoren niet voldoende goedmaken om die temperatuur op permanent 22,5 graden te houden'', aldus Opdam.

Over de lage temperatuur in het zwembad waren al diverse klachten bij de gemeente ingediend. Opdam: ,,We willen daarom deze zaken voor het komende seizoen hebben verbeterd, zodat de abonneehouder niet weer in de kou staat. Daarnaast krijgt iedereen die voor komend seizoen weer een abonnement afsluit een compensatie voor het geleden ongemak. Dit zal in de vorm van een versnapering zijn. Verder komt in het nieuwe seizoen op internet dagelijks de actuele temperatuur van het water te staan. Daardoor kunnen zwemmers thuis al kijken hoe warm het water is.''

Enkele nieuwe maatregelen zijn dat de beveiliging wordt aangescherpt en dat er een grote pomp zal komen. De raad zal om deze maatregelen om extra krediet worden gevraagd ook al past het nog binnen het totale budget voor de aanschaf van de collectoren en de zwembadafdekking.

Vrijdag 5 december 2008 − bron: Noordhollands Dagblad

2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-06-30 Heiloo vangt 175 asielzoekers op voor Noord-Holland Noord
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekra├»ense vluchtelingen
2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-06-24 Portefeuilleverdeling nieuwe college bekend
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2022-06-17 Afscheidsreceptie Elly Beens en Peter van Diepen
2022-06-15 Campagne moet criminaliteit in de vastgoedwereld aanpakken

Meer nieuws met baafje bar gemeente koe nacht wethouder zon zonne zwem zwembad


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: ruth de vries
bron: ruth de vries