Nieuws

Wethouders verrassen buschauffeur

ARCHIEF: Donderdag 11 december 2008 Op 15 december verrassen de wethouders van Verkeer en Vervoer van de gemeenten Castricum en Heiloo, John Hommes en Rob Opdam, een buschauffeur van Connexxion met een bloemetje. Dit gebeurt rond 14.45 uur op station Heiloo. Hiermee laten ze hun tevredenheid over de nieuwe dienstregeling in de regio blijken. Vanaf 14 december rijdt Connexxion volgens een nieuwe dienstregeling in Castricum en Heiloo.

Minimaal één keer in de acht jaar moet de provincie opdracht voor de uitvoering van het openbaar (bus)vervoer aanbesteden. In april 2008 is de opdracht voor de komende jaren gegund aan de firma Connexxion. De provincie heeft daarbij gekeken naar prijs, vervoer, comfort, milieu, bereikbaarheid, enzovoort.`

Connexxion heeft naar aanleiding van de wensen en eisen van de provincie de dienstregeling opgesteld voor het openbaar busvervoer in het district Noord-Holland Noord. Een aantal bestaande verbindingen ziet er daardoor vanaf 14 december anders uit. Voor Castricum en Heiloo geldt dat de dekkingsgraad van het busvervoer binnen de gemeentegrenzen met ongeveer 15% stijgt.

In Heiloo komen er naast bus 167 twee nieuwe buslijnen bij. Buslijn 163 rijdt van Uitgeest naar Akersloot, Heiloo NS en weer terug. In de spits is het eindpunt van deze bus niet Heiloo NS, maar Alkmaar. Buslijn 164 rijdt vanaf Castricum naar Bakkum, Egmond Binnen, Egmond aan Zee, Heiloo en weer terug.

Rob Opdam, wethouder verkeer in Heiloo, is erg tevreden met de nieuwe buslijnen. ‘We krijgen nu een directe verbinding met Castricum, de Boekelermeer Zuid en het station wordt beter bereikbaar’, zegt hij. ‘Dat betekent dat mensen gemakkelijker de auto kunnen laten staan en met de bus naar het station Heiloo kunnen komen.’

De bussen die door Castricum en Heiloo gaan rijden zijn schoner en gemakkelijker toegankelijk dan de oude bussen. De bussen hebben een lage vloer, zodat instappen makkelijk gaat. Door schonere motoren is de CO2-uitstoot per gereden kilometer minder dan voorheen.

Ook de service in de bus wordt verbeterd. Uiteraard worden de haltes omgeroepen, maar kunnen reizigers via het route-informatiescherm in de bus zien waar de bus langs komt. De bussen zijn ook uitgerust met airconditioning, zodat het klimaat ín de bus ook prima is. De complete nieuwe dienstregeling is te vinden op www.connexxion.nl.

Donderdag 11 december 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2022-09-28 Kruispunten Heiloo onder de loep.
2022-09-27 Bouw 46 appartementen Ter Coulster kan sneller, zegt raad Heiloo
2022-09-26 Politie-inval in bedrijfspand
2022-09-16 Nederland wint race met auto op zonnepanelen in Zuid-Afrika.
2022-09-12 Auto’s gestolen met gekopieerde elektrische sleutels.
2022-09-04 Politie is bij 112-melding sneller in Bergen.
2022-09-01 Wie krijgt de verkeersdrukte voor de kiezen?
2022-08-26 Open monumentendagen op 10 en 11 september
2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter

Meer nieuws met auto bloem boekelermeer egmond gemeente ijs motor station wethouder


Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: LAURA VVH
bron: LAURA VVH