Nieuws

Geslaagd nieuwjaarsconcert van harmonie Caecilia

ARCHIEF: Woensdag 21 januari 2009 Geen traditionele walsen of evergreens in de Ter Coulsterkerk, maar originele harmoniemuziek, symfonische stukken en een knipoog naar het theater: daarmee presenteerde het Heilooër Harmonie-orkest Caecilia zich afgelopen zaterdag 17 januari - onder leiding van dirigent Tseard Verbeek - in een geslaagd nieuwjaarsconcert.

Muzikale gast op dit concert was het Amsterdam Brass Quintet, een fris ensemble van vijf jonge maar zeer overtuigende koperblazers.
In het krachtige openingsstuk Nordic Fanfare was te merken dat Caecilia er zin in had. In de dynamiek werden vooral de forte-passages enthousiast aangezet. Verrassend was de samenwerking van drie harmonieleden op trompet en trombone met de vijf blazers van Amsterdam Brass in een 16e eeuwse sonate van de Italiaanse componist Gabrieli. Met hun gevoelige vertolking van deze stemmige canon brachten de acht muzikanten het publiek terug in de tijd van de Renaissance: De Ter Coulsterkerk van Heiloo veranderde voor even in de San Marco van Venetië!
De samenwerking tussen Caecilia en Amsterdam Brass werd voortgezet in Masquerade for Brassquintet. Hier lieten de vijf leden van het Amsterdam Brass Quintet (Thomas Geerts en Thomas Piet op trompet, Misha Sporck op hoorn, Niels Lammers op tuba en Rolf Hoogenberg op trombone) horen wat ze huis hadden. Het stuk vertolkt een aantal typetjes van een gemaskerd bal. Zo kwamen een zwalkende vagebond en een vrolijke harlekijn tot leven, knap ondersteund door mimespeelster Evi Velders. Na de pauze kwamen lichtere werken aan bod. Caecilia bracht onder meer Gershwin en Amsterdam Brass Quintet kreeg terecht een staande ovatie met haar vertolking van West Side Story. Zonder meer een hoogtepunt van deze avond. De afsluitende Beatles-medley van het kwintet bereikte eenzelfde niveau. Dat Caecilia zich hieraan kon optrekken was merkbaar in haar slotstuk: een energiek gebrachte paso-doble. Op dit nieuwjaarsconcert kunnen harmonie, kwintet en publiek tevreden terugkijken. Zo’n voorstelling verdient de volgende keer zeker een volle kerk. Meer informatie over harmonie Caecilia vindt u op www.caecilia-heiloo.nl

Woensdag 21 januari 2009 − bron: Uitkijkpost

2021-11-10 De bomen in Heilooërbos zijn dus niet illegaal gekapt.
2021-10-30 Vogelgriep bij bedrijf in Grootschermer
2021-10-27 Geluidswal van zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2021-10-18 Uitreiking Oeuvreprijs 2021 in de Grote Kerk
2021-10-16 Negen vragen en antwoorden over de Amsterdam Marathon op zondag
2021-10-08 Wegafsluiting Kerkelaan - Belieslaan vanaf 18 oktober
2021-10-05 Mooie, rondere billen met nieuw apparaat.
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-08-17 Vaccineren zonder afspraak

Meer nieuws met caecilia concert coulsterkerk kerk muziek orkest porc theater voorstelling zon


Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭