Nieuws

Bofit lanceert nieuwe gezondheidstrainingen

ARCHIEF: Donderdag 19 februari 2009 Bofit Burnoutbegeleiding richt zich sinds 2000 op het fysiek en mentaal begeleiden van mensen met burn-out, stress, depressie, angst- en paniek. Vanaf februari is Bofit gestart met twee nieuwe websites: Bofit Burnoutbegeleiding en Bofit Stressmanagement.

Bofit Stressmanagement is een frisse wind in de markt ter preventie van ziekteverzuim. Fris, omdat Bofit zich niet alleen op de fysieke gesteldheid van medewerkers richt, maar uit ervaring weet dat fysieke en mentale processen samenwerken. De ideale combinatie is daarom fysieke en mentale coaching waarbij zowel groepstrainingen worden gedaan als aandacht aan het individu wordt besteed. Daarbij wordt gekeken naar werkdruk, teamdynamiek en de onderlinge communicatie. Werknemers leren met stressmomenten en spanning om te gaan en zijn of haar eigen talenten optimaal in te zetten. Spanningen en stress op de werkvloer worden hierdoor direct gesignaleerd. Door interventie voorkomt men erger, wat een hoop geld, tijd en energie scheelt.

Op de website vindt u ook gastcolumns van mensen uit het bedrijfsleven (aftrap door Joke van der Ven, Zakenvrouw van het jaar 2008) en gratis boeken over management, leiding geven en gezondheid van uitgeverij Thema.

Uniek is het Bofit Fysiek en Mentaal Fitabonnement dat werkgevers bijvoorbeeld voor een maand, kwartaal of jaar kunnen aanschaffen voor een team, afdeling of zelfs voor het gehele bedrijf. Medewerkers worden dagelijks online gecoacht en krijgen diverse groepstrainingen. Per bedrijf wordt één coach aangewezen die het centrale aanspreekpunt is. Dit gezondheidsabonnement kan uitstekend ingezet worden om ziekteverzuim tegen te gaan, maar ook bij lastige situaties als fusies, ontslagen en communicatieproblemen.

De trainingen van Bofit Stressmanagement richten zich op managers, hulpverleners en ondernemers. Tijdens de trainingen wordt specifiek ingezet op stress en spanning in het betreffende vakgebied. Agressie op de werkvloer, balans tussen werk en privé – het zijn onderwerpen die aan bod kunnen komen. Deze trainingen kunnen ingezet worden door bedrijven maar worden ook als losse dagtrainingen neergezet. De eerst volgende trainingen vinden plaats op:

De gezonde ondernemer – 1-daagse training – 13, 17 en 20 maart
De gezonde manager – 1-daagse training – 18, 25 maart
De gezonde hulpverlener – 4-daagse training – 17 en 31 maart en 14 en 28 april


Meer over de inhoud van deze trainingen vindt u op www.bofit.nl/stressmanagement

Donderdag 19 februari 2009 − bron: Bofit.nl

2014-06-03 Zomerse activiteiten voor senioren
2014-02-19 Energieker Leven: Sneller Fit
2013-11-21 Falkland: Amateurs en De IJsprinses
2013-10-27 Lezing over veerkracht bij kinderen
2013-09-05 Tweede Shoppingdag in Stationscentrum
2013-09-04 Bofit burnoutbegeleiding en stressmanagement
2013-05-29 Open Dag bij Beauty & Health Madeleine
2013-03-14 Eerste nota dierenwelzijn voor gemeente
2012-09-19 Veerkracht bij kinderen bevorderen

Meer nieuws met bofit stress burnout


Bron: VDFLifestyleCoaching
bron: VDFLifestyleCoaching
Bron: blissyou
bron: blissyou
Bron: Luuk Rietsema
bron: Luuk Rietsema