Nieuws

Filmavond Rotaryclub Heiloo ten bate van de Vereniging Buurtbus Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 4 maart 2009 Reeds een aantal jaren houdt Rotaryclub Heiloo een tweetal filmavonden in de Beun om goede doelen te steunen. Twee jaar geleden ging de opbrengst naar een waterproject in Kenia, vorig jaar kon met de opbrengst de heen- en terugreis worden verzorgd voor een zomervakantie in Heiloo van kansarme kindertjes uit onze zustergemeente Swietochlowice.

Dit jaar gaat de opbrengst naar de Vereniging Buurtbus Heiloo. Gelukkig wordt de Vereniging voor een deel financieel gesteund door de gemeente en daarmee kunnen de kosten voor de bus grotendeels worden betaald, maar er is natuurlijk veel meer geld nodig voor een organisatie met ruim dertig vrijwilligers. En daarom vindt Rotary Heiloo het een prima idee om de opbrengst van de filmavonden aan Buurtbus Heiloo te gunnen.

De eerste voorstelling in de Beun is op woensdag 18 maart om 20.00 uur met als film ‘Bienvenue chez les Ch’tis’. Degenen die het laatste jaar in Frankrijk zijn geweest hebben de titel ongetwijfeld gezien. Het is volgens de franse kranten de leukste en meest succesvolle film sinds jaren. De humor is dan ook prachtig; een directeur van een postkantoor in midden Frankrijk wordt overgeplaatst. Hij wil naar de Côte d’Azur maar komt terecht in een dorp in het noordwesten van het land, een plek waar de meeste fransen zelfs niet voor hun verdriet naartoe willen gaan.

De tweede film is Amerikaans, The Changeling en wordt vertoond op woensdag 8 april om 20.00 uur wederom in de Beun. Deze film, geregisseerd door Clint Eastwood, kreeg een Oscar-nominatie voor de beste vrouwelijke hoofdrol, vertolkt door Angelina Jolie. Een film naar een waar gebeurd verhaal uit 1928 in Los Angeles. Het gaat over een ongehuwde moeder wiens kind verdwijnt en daarna te maken krijgt met de corrupte politie die haar onder druk zet een ander jongetje als haar zoon te accepteren. De strijd om de waarheid zorgt ervoor dat haar leven voorgoed verandert.

Kaarten voor deze films zijn verkrijgbaar voor tien euro per stuk aan de kassa van de Beun en bij Drogisterij Jef Letschert in het Stationscentrum.

Woensdag 4 maart 2009 − bron: Uitkijkpost

2021-03-14 Kaas als kans voor de kwetsbare kinderen.
2020-08-21 Buurtbuslijnen blijven stilstaan, provincie broedt op oplossing
2015-05-11 Sportdagen voor de basisschoolkinderen
2015-02-06 Rotary: Hoe gaan we de toekomst inrichten?
2014-12-22 Benefietfilm ‘Bon Dieu!’ in De Beun in Heiloo
2014-12-01 Bushaltes Hoekstuk verplaatst.
2014-09-08 Lijn 408 vervoert 20.000 passagiers
2014-06-12 Dikke cheque voor sport op school
2014-04-25 Lintjesregen: 6 onderscheidingen

Meer nieuws met buurtbus rotary


Bron: ParlanJeugdhulp
bron: ParlanJeugdhulp
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo