Nieuws

Autorally Red Sea Challenge voor goed doel

ARCHIEF: Woensdag 25 maart 2009 Aangestoken door het enthousiasme en de avontuurlijke verhalen van zijn vriend Eric Knoop besloot Rein Molenaar uit Heiloo, samen met nog twee vrienden, Chris van der Steen en Werner Bakker, deel te nemen aan de autorally Red Sea Challenge 2009.

Eric heeft vorig jaar de Amsterdam-Dakarrally gereden en zocht medeavonturiers voor deze nieuwe uitdaging. Een tocht van zo’n zevenduizend kilometer dwars door Europa, Turkije, Koerdistan en Syrië, met als einddoel Aqaba aan de Rode Zee in Jordanië. De vier mannen rijden de autorally voor het goede doel; de opbrengst van de sponsorgelden zullen verdeeld worden tussen Stichting CliniClowns en twee weeshuizen in Bulgarije, die onderweg naar Jordanië bezocht zullen worden. Keer-op-Keer heeft inmiddels een bedrag van E 3000,- toegezegd.

Het startschot voor 21 teams uit heel Nederland zal op zaterdag 4 april gegeven worden in Zandvoort. Het enige dat de teams van de organisatie op de dag van vertrek meekrijgen is een routeboek; voor de rest mag ieder deelnemend team het zelf uitzoeken. Rein: ,,We rijden met twee wagens en we zijn vanaf november al bezig met de voorbereidingen. Eén auto, een Cherokee van twintig jaar oud, is helemaal nagekeken en rijdt als een zonnetje. De ander is nog een probleem en we zoeken naar een andere een oplossing, daar deze te veel olie verbruikt. We nemen een compressor en een complete gereedschapskar mee. Ik verwacht onderweg niet al te veel ruig terrein. Tijdens meerdere lange reizen die ik over de hele wereld heb gemaakt, waren overal wegen en garages te vinden. Het kan misschien wat spannend worden als we door Koerdistan rijden, vanwege de onrust in die streek. Maar ik heb er wel vertrouwen in, dat het goed zal gaan. Voor overnachting hebben we voor nood tentjes bij ons en we zien wel, of we bij de plaatselijke bevolking kunnen overnachten.” Op de terugweg zal Rein in rustig tempo alleen reizen, de andere mannen gaan liever snel huiswaarts. ,,Ik hoop de terugreis meer van de omgeving en de mensen te genieten, het zijn namelijk prachtige gebieden. Een datum van thuiskomst heb ik dan ook nog niet gepland.”

Natuurlijk zijn sponsors, zowel bedrijven als particulier, nog altijd zeer welkom. Hiervoor kan men contact opnemen met Eric Knoop, tel. 06–23344558 of e-mail: familie.knoop@chello.nl. Of men kan een bijdrage storten op rekening 68.56.411.20 ten name van E. Knoop in Alkmaar, onder vermelding van bijdrage Rally Team CliniClowns.

Woensdag 25 maart 2009 − bron: Uitkijkpost

2019-04-23 Inzamelacties voor oude elektrische apparaten
2016-09-28 Kinderpostzegelactie weer begonnen: "Voor kinderen, door kinderen"
2015-11-19 Opbrengst taxusinzameling overhandigd aan Stichting KiKa
2015-04-22 Vrouw steelt sieraden via babbeltruc
2014-12-12 Opbrengst taxusinzameling overhandigd aan 't Praethuys
2014-12-11 Opbrengst taxusinzameling overhandigd aan ‘t Praethuys
2014-06-29 Laatste donatie voor Mundindischool
2014-04-19 Glanzende oldtimers trekken bekijks
2014-04-08 Koffie drinken voor KiKa

Meer nieuws met rally rea sea goed doel


Bron: CiRoPack
bron: CiRoPack
Bron: Martin Kooiman
bron: Martin Kooiman
Bron: Nen_si
bron: Nen_si