Nieuws

Raadslid schenkt sporthal Heiloo defibrillator

ARCHIEF: Vrijdag 27 maart 2009 Willem Gomes had geen zin de politieke weg in Heiloo te bewandelen. Hij handelde snel na de dood van een zaalvoetballer in sporthal Vennewater en kocht van eigen geld een mobiele defibrillator (AED) zodat die zo snel mogelijk in die sporthal kan hangen. ,,Want het is schandalig dat die er nog niet is'', aldus het NCPN-raadslid.

Een 49-jarige sporter kreeg 18 maart vlak voor het einde van de wedstrijd een hartstilstand. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat is niet gelukt. Daarbij kwam dat de sporthal (nog) geen AED heeft, waarmee iemand met een hartinfarct elektrische shocks kan worden gegeven om het hart weer op gang te brengen. Wrang is dat er een verdieping hoger wel een AED is bij sportschool Fysio-Fit. Deze sloot echter om 22 uur, terwijl de man de hartstilstand een half uur later kreeg. Geheel ten onrechte heeft de sportschoolhouder sinds het incident veel kritiek ter horen gekregen. Ter illustratie: vorige week nog zou met het apparaat van de sportschool een 70-jarige man zijn gered.

Gomes kwam mede tot zijn eenmansactie omdat hij na het overlijden van zijn vrouw nog dagelijks 'met de dood worstelt'. Hij kan het eigenlijk niet verkroppen. Toen hij dan ook las van het overlijden van de sporter, voelde hij zich gedwongen in actie te komen.

Vrijdag 27 maart 2009 − bron: Noordhollands Dagblad

2020-04-08 Watertappunten voorlopig buiten gebruik
2020-04-04 Heiloo massaal aan de ‘borrel op afstand’
2020-03-30 Kerkelaan tot half mei open voor landbouwverkeer
2020-03-23 Lerarentekort of thuisonderwijs door corona? Anne Schouten maakt videolessen over rekenen; ’Dit is het nieuwe leren’
2020-03-20 Winkeliers 't Loo zetten samen bezorgservice op
2020-03-17 Primeur met Geo-Beton bij spooronderdoorgang
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2020-03-12 Geplunderde auto’s, ontplofte motor en Saharazand weerhouden Rangers niet van geslaagde sponsorrit naar Gambia

Meer nieuws met aed geluk politiek school sport sporthal vennewater voetbal wandel willem zaalvoetbal


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Annemarie Lootsma
bron: Annemarie Lootsma
Bron: CryptoDutchies
bron: CryptoDutchies