Nieuws

Heiloo wordt flitsgemeente

ARCHIEF: Woensdag 1 april 2009 De gemeente Heiloo heeft zich een jaar geleden aangemeld als testgemeente voor de plaatsing van een aantal mobiele flitspalen. Doel is het aantal overtredingen van de maximale snelheid terug te dringen en daarmee de veiligheid te bevorderen.

Het experiment is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in samenwerking met de politie, onder de titel: Je rijdt in een flits te snel! In het voorjaar van 2007 is een eerste pilot gestart in de gemeente Den Briel. De proef is daar is zo goed bevallen dat alle middelgrote gemeenten een uitnodiging kregen zich aan te melden. Uit de vele aanmeldingen is naast de gemeenten Winschoten, Harlingen, Schaarsbergen en Oegstgeest ook de gemeente Heiloo uitverkoren en binnenkort zal worden gestart.

In eerste instantie gaat het om een proef met vier mobiele flitspalen. Doordat de palen eenvoudig en onopvallend te verplaatsen zijn, zal er door de gemeente in overleg met politie gekeken worden naar de wegen waarop veelvuldig te hard gereden wordt. Mocht er niet worden voldaan aan een gewenst aantal flitsuren, dan wordt de paal verreden naar een ander punt in Heiloo. Op die manier kunnen notoire hardrijders zelfs meerdere keren per dag, op verschillende trajecten, worden beboet. De wegen die voor deze proef in aanmerking komen, zullen niet worden vrijgegeven, maar volgens een woordvoerster van de gemeente Heiloo moet worden gedacht aan de Kerkelaan/ Belieslaan/ Omloop/ Vennewatersweg/ Ypesteinerlaan/ Stationsweg/ Kanaalweg en natuurlijk de Kennemerstraatweg.

De proef zal een periode beslaan van vier weken waarna besloten wordt of er, afhankelijk van het behaalde rendement in de proefperiode, mogelijk nog vier extra palen bij komen. De mobiele flitspalen zijn vervolgens uit te breiden met een maximum van twaalf stuks.
Bij alle invalswegen is inmiddels een duidelijk te herkennen bord geplaatst met daarop de tekst ‘Flits Test Gemeente’, zodat een ieder die de gemeente Heiloo binnenrijdt, weet dat hij een reëele kans loopt om te worden geflitst.
De bekeuringen voor de geflitste voertuigen vallen uiteraard niet onder de proef en moeten gewoon worden betaald.

Woensdag 1 april 2009 − bron: Uitkijkpost

2017-05-12 Foutje bij reparatie flitspaal: 1.279 onterechte bekeuringen verstuurd
2015-11-12 Alkmaar - Nieuwe digitale flitspaal gaat aan in Alkmaar
2015-04-09 Altijd op de bon bij digitale flitspaal tussen Alkmaar en Heiloo
2011-05-02 Aanrijding met letsel (2)
2011-05-02 Aanrijding met brandweerauto
2009-04-01 Heiloo wordt flitsgemeente
2009-02-03 Flitspalen verwijderd

Meer nieuws met flitspaal


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online