Nieuws

Maarten van Roozendaal komt terug

ARCHIEF: Woensdag 8 april 2009 Vrijdag 15 mei speelt Maarten van Roozendaal een speciale voorstelling in De Beun. Aanleiding is het 75-jarig jubileum van drukkerij Uitkijkpost, gecombineerd met een eerdere toezegging van Maarten om weer eens in de Beun te komen spelen. Die voorstelling stond al voor volgend jaar op de Beunplanning, maar wordt nu dus al zeer binnenkort gehouden.

Maarten zal dan ook geen reguliere voorstelling spelen, maar een mix van bestaand en nieuw werk en een stukje geïmproviseerd. ,,Oftewel: ik weet eigenlijk nog niet wat ik precies ga brengen”, lacht Maarten van Roozendaal. De oud-Heilooër, hij woonde van 1962 tot zijn zeventiende jaar aan de Zeeweg, komt weinig ‘thuis’. ,,Alleen om mijn moeder te zien.'' Je zou niet zeggen dat hij nog zo weinig in zijn geboortedorp is. Noem een typisch Heilooër term als ‘Horna’, ‘HSV’, ‘Willibrordusstichting’ of ‘Caecilia’ en er gaat een blik anekdotes open. Van meneer Admiraal die hem leerde dat de wereld rond was, de Lidwinaschool waarop hij is ‘gevormd’ en het trapveldje van HSV waar hij heel wat uurtjes heeft doorgebracht. ,,Ik ben amper een uur in Heiloo en nu al weer helemaal vol nostalgie. Ik moet gaan schrijven, ik heb inspiratie!”

Dat hij straks voor een zaal van familie, oude bekenden en vroegere klasgenoten zal spelen, maakt hem niet extra nerveus. ,,Nerveus ben ik alleen tijdens het schrijven van al mijn voorstellingen. Maar zodra ik het podium op mag, ben ik vrij. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik Heiloo op de kast krijg”, lacht hij. ,,Mensen die weleens naar een voorstelling van mij zijn geweest weten wel wat ik bedoel. Maar bovenal ben ik zeer verheugd en vereerd dat ik ben gevraagd voor deze speciale gelegenheid. Ik heb er erg veel zin in!”

Dit jaar bestaat drukkerij Uitkijkpost 75 jaar. Als cultureel cadeau biedt de jubilaris dit exclusieve en eenmalige optreden op 15 mei van Maarten van Roozendaal aan. De opbrengst van de entreegelden gaat naar de ‘Vrienden van De Beun’. Directeur Arnoud Mars: ,,Ons 75-jarig bestaan vier ik graag met de Heilooër bevolking door dingen te organiseren en verenigingen te ondersteunen. Ik ken Maarten natuurlijk ook van vroeger. En toen ik hem vroeg hier een voorstelling te geven, was hij meteen enthousiast. Dus ik reken op een uitverkochte Beun!”

Het speciale optreden van Maarten van Roozendaal in De Beun vindt plaats op vrijdag 15 mei, aanvang 20.15 uur. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar voor inwoners van Heiloo. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa van het theater, Willibrordusweg 2, ’s middags tussen 13.30 en 17.00 uur (tot 1 mei) en bij het kantoor van drukkerij Uitkijkpost aan De Hoefsmid 5. Reserveren kan ook via www.vriendenvandebeun.nl. De kaarten kosten E 12,50 per stuk.

Woensdag 8 april 2009 − bron: Uitkijkpost

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd

Meer nieuws met roozendaal beun uitkijkpost


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ondernemend Heiloo
bron: Ondernemend Heiloo