Nieuws

Anglia-examen in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 17 april 2009 Op donderdag 16 april namen acht brugklasleerlingen van het PCC in Heiloo deel aan een internationaal examen voor het vak Engels. Wereldwijd wordt jaarlijks door het Chichester College in Engeland een examen Engels georganiseerd.

In Nederland doen 260 scholen mee aan deze zogeheten ‘Anglia-examens’ en binnen het PCC bestond deze mogelijkheid al een poosje op de vestigingen Het Lyceum en de Fabritiusstraat. Met ingang van dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van PCC Heiloo kiezen voor Anglia en op donderdag 16 april werden daar de eerste landelijke Anglia-examens afgenomen.

Ruim tien weken geleden startten de leerlingen – na een instaptoets op basis waarvan hun niveau was vastgesteld – met een gedegen training die plaatsvond buiten de gewone schooltijd. Op het programma stonden trainingen voor luistervaardigheden, leesvaardigheden en grammatica.

De acht brugklassers hadden geen van allen de volledige tijd nodig voor het examen, maar vonden de opgaven niet heel eenvoudig. Evi Hoetjes (13 jaar, Heiloo): ,,De leestest vond ik soms moeilijk, omdat ik niet alle vragen helemaal begreep. Ik was niet zo goed in Engels, maar door Anglia heb ik nu tijdens de gewone les Engels wel al betere cijfers gekregen.”

Docente Susanne Duin heeft ondertussen een blik geworpen op het gemaakte examenwerk en geconstateerd dat het behoorlijk goed is gemaakt. Voor de officiële cijfers moeten de leerlingen even geduld hebben; het werk wordt in Engeland nagekeken en pas over zes weken krijgen ze de uitslag. Dan komt er een Engelse teacher van het college de felbegeerde internationale certificaten op school uitreiken.

Vrijdag 17 april 2009 − bron: PCC

2020-04-06 LAKS-bestuurslid Fierke Koolen uit Heiloo: ’Kansenongelijkheid groeit door thuisonderwijs’
2019-12-08 100-jarige Big Swing Band Alkmaar eert Amerikaanse orkestleider Glenn Miller
2018-05-24 Man maakt 600 euro buit met 'slinkse' wisseltruc in supermarkt Heiloo
2017-12-13 Zagen op Landgoed Nijenburg: pracht en praal en hard werken
2017-03-17 Groep 'malafide klusjesmannen' weggestuurd uit Heiloo
2016-06-08 Scholieren zamelen tienduizenden euro's in voor Colombiaanse school
2016-04-20 Onderweg: Trekvogelpad
2015-06-11 Ontslag dreigt voor jongerenwerkers Heiloo
2015-05-27 PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarse Scholen Kampioenschappen

Meer nieuws met pcc engels examen


Bron: Bea Jansen
bron: Bea Jansen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts