Nieuws

Fanfare blaast luilakkers wakker

ARCHIEF: Maandag 1 juni 2009 Het begint al een jaarlijkse traditie te worden dat met Luilak de bewoners van wijk Ypestein wakker worden gemaakt met de vrolijke muziek van Fanfare Showband Heiloo. Op uitnodiging van de wijkvereniging gingen tientallen kinderen met hun fietsen met blikken en andere "lawaaimakers" in optocht achter de fanfare door de wijk.

Menig bewoner stak een slaperig hoofd tussen de gordijnen om te kijken waar dit allemaal vandaan komt, en veel mensen kwamen ook naar buiten om op de vroege zonnige morgen te kunnen genieten van de muziek en de majorettes van FSH. Vooral de kleine bewoners sprinten naar buiten om even "mee te swingen" op de klanken van de marsmuziek. Maar er klonk niet alleen muziek, alle kinderen die meegingen in de optocht produceerden aan mooie hoeveelheid geluid om de luilakken in de wijk wakker te maken. Onderweg werden van dit mooie en vooral leuke tafereel door mensen veel foto's gemaakt als aandenken aan deze leuke ochtend.

Na afloop was er voor iedereen bij de Ypsalon een kopje koffie of een pakje drinken met een overheerlijke krentenbol voor alle deelnemende kinderen, muzikanten en majorettes. Petje af voor de organisatie van deze ochtend die weer een geslaagde luilak heeft neergezet. Ook de leden en majorettes van FSH genieten altijd van dit optreden. "Een leuk, geslaagd optreden met zo'n prachtig weer, en zo'n leuke opkomst mensen in je eigen dorp, dat is natuurlijk altijd fantastisch om mee te maken."

Voor meer informatie over andere optredens kunt u kijken op de site van de fanfare www.showbandheiloo.nl , ook indien u geïnteresseerd bent om eens als muzikant of als majorette een dergelijke activiteit mee te maken. U kunt ook altijd op een oefenavond bij ons langskomen om eens te kijken en de sfeer te proeven. Dit is voor de majorettes op de maandagavond vanaf 18:30 in de gymzaal van PCC Heiloo aan De Dors, en voor de band op de donderdagavond vanaf 19:45 in de kantine van de Gemeentewerken Heiloo, ingang Kanaalweg.

Maandag 1 juni 2009 − bron: Fanfare Showband Heiloo

2017-05-31 Luilak: wel herrie geen schade
2014-11-22 Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo
2014-05-21 Groot feest op bedevaartsoord
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2013-11-03 Zes orkesten spelen Carnaval de Paris
2013-10-05 Fanfare Showband Heiloo in concert
2013-05-15 Extra controle bij scholen met Luilak
2013-05-13 Inschrijving Avond4daagse 2013 gestart
2013-03-11 Leerlingenorkest scoort op festival

Meer nieuws met fanfare showband luilak


Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in