Nieuws

Terriers promoveren naar 2e klasse

ARCHIEF: Maandag 8 juni 2009 Het team Heren 1 van hockeyvereniging De Terriers heeft de stap naar de 2de klasse gemaakt. In Heeze in Noord-Brabant werden de promotiewedstrijden met goed gevolg afgerond.

De Terriërs waren dit seizoen als tweede geëindigd in de 3e klasse Heren senioren poule A. Hiermee mocht het meespelen in de playoffs voor een plek volgend seizoen in de 2e klasse. De wedstrijden zijn gisteren onder grote belangstelling gespeeld.

De eerste wedstrijd tegen het team van Gouda werd het 1-1, de tweede wedstrijd tegen HOCO wisten de Terriërs de stand op 4-2 te brengen. Daarmee waren ze nummer twee van de poule want HOCO won met 4-1 van Gouda. Een beslissingswedstrijd tegen de nummer twee uit de andere poule, Barneveld, moest er aan te pas komen om de laatste promovendus aan te wijzen.

Deze laatste beslissende wedstrijd begon met spannende openingsfase met enkele kleine kansen over en weer. Het waren de Terriërs die de score opende. Bij een vrije slag op rechts werd de linksback helemaal vrij op aan de andere kant van de cirkel gevonden en schoot de bal in het doel. Hierna volgde nog enkele counters van Barneveld, maar zonder resultaat. Een overtreding van Barneveld in de cirkel werd door de scheidsrechters beoordeeld met een strafbal voor de Terriërs. Dit buitenkansje werd met beide handen aangepakt. Barneveld kreeg voor rust nog een grote kans, een backhand ging rakelings over.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Barneveld speelde met snelle uitbraken, waar de Terriërs de combinatie afwisselden met lange hoge ballen in de diepte. Barneveld kreeg nog enkele kansen, maar wist deze niet te benutten. De Terriërs scoorde wel uit de rebound van een strafcorner. Toen de Terriërs 10 minuten voor tijd wederom een strafbal kregen en benutte, was de wedstrijd definitief beslist. In de slotfase ging Barneveld nog vol voor de eretreffer, de ruimte die hierdoor ontstond werd door de Terriërs handig gebruikt en counterde naar de 5-0 eindstand en promotie naar de tweede klasse.

Gedurende de dag en tijdens de wedstrijden werden de verrichtingen van het team via de website en SMS berichten rondgestuurd. Bij terugkomst van de gepromoveerde heren stonden vele enthousiaste clubleden klaar en is de promotie feestelijk gevierd.

Fotoverslag van de promotie

Update: Hockey.nl belde coach Bas van der Laken:

Het was vast een mooie dag zondag?
Bas van der Laken: ‘Het was een fantastische dag. Er waren in totaal driehonderd toeschouwers waarvan honderd meegekomen uit Heiloo. Wij zelf hadden in Eindhoven geslapen want de eerste wedstrijd was al om tien uur.'

Tegen Gouda hadden jullie het nog even lastig..
‘Klopt, dit hadden we ook wel verwacht. Helaas eindigden de wedstrijd in 1-1 ondanks dat we goed ons eigen spel gespeeld hebben. We dachten eigenlijk dat we nog strafballen moesten nemen maar dat bleek niet nodig. Daarna speelden we tegen HOCO en we kwamen één doelpunt tekort om gelijk te komen met Gouda. Zuur, vooral omdat één minuut voor tijd een honderd procent kans over schieten.'

Gelukkig was er die derde ticket
‘Ja dat heeft natuurlijk geweldig uitgepakt. Anders was het wel heel zuur geweest om te verliezen op een doelpunt verschil. Maar gelukkig hebben we in die laatste wedstrijd Barneveld met 5-0 opgerold. De andere poule leek wel wat zwakker dan poule A. Maar in elke wedstrijd werd er geweldig gestreden. Het is leuk om van die alles of niets wedstrijden te spelen. Dat maakt het extra spannend.'

Maandag 8 juni 2009 − bron: De Terriers

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen

Meer nieuws met terriers hockey


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma