Nieuws

ARCHIEF: Zaterdag 20 juni 2009 De GGZ moet de Skybox van AZ zo snel mogelijk doorverkopen. Geld dat daarmee vrijkomt, kan dan weer ten goede komen aan GGZ-cliënten. Dat vindt cliëntenorganisatie De Hoofdzaak.

De cliënten van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Noord-Holland Noord zullen zeker de dupe worden van bezuinigingsrondes bij GGZ. Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is daar heilig van overtuigd. De belangenorganisatie van GGZ-cliënten in de regio's Alkmaar, Hoorn en Den Helder heeft met verontrusting kennis genomen van de nieuwe bezuinigingsgolf in de geestelijke gezondheidszorg. Dat die de cliënten niet raakt, gelooft De Hoofdzaak niet.

,,Als je bezuinigt, raakt dat ook aan de behandelingen'', is de overtuiging van Hans Smit, voorzitter van de raad van toezicht van De Hoofdzaak. Terwijl juist de belangen van de cliënten voorop zouden moeten staan. ,,Dát is waar de geestelijke gezondheidszorg voor behoort te staan: goede zorg voor mensen met psychische of psychiatrische problemen.''

GGZ Noord-Holland Noord heeft laten weten dat er op bijvoorbeeld huisvestingskosten wordt bezuinigd, door uit het monumentale pand in Heiloo te vertrekken. Er wordt gezocht naar een andere bestemming, maar de mogelijkheid wordt opengelaten om er appartementen voor cliënten in onder te brengen. Volgens Smit is het gebouw te oud om dat op een verantwoorde manier te doen.

Dat de GGZ nog drie jaar vast zit aan het contract voor de skybox bij AZ, gaat er bij hem ook niet in. ,,Volgens mij is de belangstelling heel groot en zou je het contract, al dan niet via AZ, aan een ander kunnen overdoen.'' Het geld dat dat oplevert, kan weer ten goede komen aan de zorg voor de cliënten.

Zaterdag 20 juni 2009 − bron: Noordhollands Dagblad

2023-03-16 Met een drone de boomtoppen controleren en tuinen aanleggen op daken.
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-21 Massale inzet van brandweer bij GGZ
2021-09-28 Creatief en sportief dagprogramma bij HerfstvakantieFUN
2021-02-08 De ’wapenmakelaar’ handelde vanuit de GGZ-kliniek in Heiloo gewoon door; dwangverpleging tbs’er Herman D.
2020-10-21 Heiloo gaat warmtenet onderzoeken, maar kijkt ook naar andere bronnen dan de HVC.
2020-09-26 Politici in Heiloo maken geen haast met onderzoek naar warmtenet.

Meer nieuws met ggz


Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN
Bron: Marijke van Putten
bron: Marijke van Putten
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan