Nieuws

Wijkteam GGZ behaalt keurmerk

ARCHIEF: Donderdag 2 juli 2009 Wijkteam Heiloo Zuid is één van de drie wijkteams van GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) in de omgeving Heiloo. Het team is één van de eerste teams die een keurmerk van de Stichting Centrum Certificering ACT en FACT (CCAF) krijgt toegekend met het predicaat ‘optimale implementatie’ en is dan ook trots op het behaalde resultaat.

Marianne Huider, Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige van het wijkteam: ‘We werken als een team, delen de verantwoordelijkheid. Mocht zich iets onverwachts voor doen bij een cliënt dan kan iedereen binnen het team hierop inspelen. De cliënt krijgt zo de beste ondersteuning.’

In de ggz werken steeds meer teams met de methodes Assertive Community Treatment (ACT) en/of de Functie ACT (FACT). De CCAF kent keurmerken toe aan teams die werken volgens deze methodes. De teams bieden zorg en behandeling aan mensen met een ernstige psychiatrische ziekte en problemen op meerdere levensgebieden. Waar ACT zich richt op de meest ernstige langdurende zorg cliënten, richt FACT zich in een bepaalde wijk of regio op álle patiënten.

Een FACT- team biedt behandeling, begeleiding en praktische ondersteuning bij het zo zelfstandig mogelijk leven buiten een psychiatrische instelling. Cliënten worden thuis begeleid, zodat ze op de eigen situatie toegesneden steun krijgen. Teams zoeken daarbij ook het contact met familie en de buurt. Zo ondersteunen FACT-teams cliënten om weer mee te doen in de maatschappij op een manier waar zij zich prettig en veilig bij voelen. Ze leren hoe ze het beste met hun ziekte kunnen omgaan en hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. En ze werken aan een leven buiten de ggz met een zinvolle dagbesteding, sociale betrokkenheid en meer meedoen in de samenleving.

Gecertificeerde teams, zoals het wijkteam Heiloo Zuid van GGZ NHN, leveren een herkenbare, vergelijkbare en garandeerbare kwaliteit van zorg en behandeling. Dankzij het keurmerk krijgen ook cliëntenorganisaties, familievertegenwoordigers en zorginkopers inzicht in de geleverde kwaliteit.

Donderdag 2 juli 2009 − bron: GGZ NHN

2020-07-09ʉ۪Dwangingrepen zijn lucratief voor personeel GGZ.
2020-06-23 Uitstel voor plannen nieuwbouw Landgoed Willibrordus Heiloo
2020-04-02 Tegenstribbelende corona-patiënt toch van GGZ naar ziekenhuis
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Mogelijke coronapatiënt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"
2020-03-11 Coronaverdachte opgenomen in quarantainelocatie op GGZ-terrein in Heiloo: eerste gast is inwoner van Hoorn
2020-03-10 Quarantainelocatie in Heiloo
2020-03-07 Coronapatiënten uit Noord-Holland Noord worden straks geïsoleerd in voormalige GGZ-kliniek in Heiloo: 24 bedden gereserveerd

Meer nieuws met ggz


Bron: Marijke van Putten
bron: Marijke van Putten
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: TheeschenkerijdeTrog
bron: TheeschenkerijdeTrog