Nieuws

Hopman biedt oplossing voor dubbele woonlasten

ARCHIEF: Vrijdag 28 augustus 2009 Hopman ERA Makelaars heeft vanaf heden een nauwe samenwerking met de Stichting CBOV. Daarmee bieden zij een oplossing voor dubbele woonlasten middels de zogenaamde Overbrugginsgarantie. Doordat Hopman een 'preferred partner' geworden is, kunnen de verkopers het product zonder aanmeldingskosten aanbieden.

Makelaar Rick Hoogervorst legt uit: "Het principe van de Overbruggingsgarantie is eenvoudig. De verkoper van een woning besluit in overleg met de makelaar om de woning inclusief de Overbruggingsgarantie aan te bieden. Dankzij de Overbruggingsgarantie worden eventuele dubbele woonlasten binnen de afgesproken garantietermijn door de verkoper aan koper vergoed, zolang die zijn of haar eigen woning nog niet heeft verkocht en overgedragen. Ook voor de verkoper is dit interessant, want de garantie betekent in de praktijk dat er meer gegadigden voor de woning zullen zijn. De verkoper voorkomt daarmee de kosten van een langere verkooptijd. Denk ook aan extra rente, advertenties of het verlagen van de vraagprijs."

De Overbruggingsgarantie wordt aangeboden met een termijn van 1 of 2 jaar. De garantie compenseert de eventuele dubbele woonlasten van de koper tegen een vast percentage van 2,5% van de koopsom op jaarbasis. Tijdens het onderhandelingsproces wordt bepaald of de Overbruggingsgarantie geldt voor 1 of 2 jaar, of zelfs helemaal vervalt. Wanneer de verkoop rond is legt de makelaar van de verkoper de Overbruggingsgarantie vast in de koopakte. Overbruggingsgarantie maakt de betrokken woning met name extra aantrekkelijk voor hen die de eigen woning nog moeten verkopen en biedt daarmee extra verkoopkracht. Voor de koper biedt de garantie zekerheid. De koper kan zijn bestaande woning binnen de garantietermijn zonder tijdsdruk verkopen doordat de dubbele woonlasten vanuit de garantie worden gecompenseerd.

Vrijdag 28 augustus 2009 − bron: Hopman ERA Makelaars

2021-02-08 De ’wapenmakelaar’ handelde vanuit de GGZ-kliniek in Heiloo gewoon door; dwangverpleging tbs’er Herman D.
2017-04-22 Jubileum voor Van der Borden
2016-06-01 Nieuwe e-bike fietsroute door Bergen, Alkmaar en Heiloo
2015-06-13 Slachtoffer of dader
2013-04-06 Betaalbare huizen op Open Huizen Dag
2012-10-17 Videoclub Heiloo filmt vrijwilligers
2011-11-03 
2011-05-25 OV-hanger beschermt OV-chipkaart
2011-05-04 Gemeente gaat door met huisbezoeken

Meer nieuws met makelaar


Bron: Bas Rotteveel
bron: Bas Rotteveel
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Miranda Hey
bron: Miranda Hey
Bron: Hopman ERA Makelaars
bron: Hopman ERA Makelaars