Nieuws

Drum-workshops FSH op Uitmarkt

ARCHIEF: Maandag 7 september 2009 Tijdens de jaarlijkse Uitmarkt heeft FSH zich op meerdere manieren gepresenteerd. Naast het verzorgen van een lopend optreden tijdens de opening en een mooi optreden op een van de podia, werden de gehele dag drum-workshops gegeven voor iedereen die hierin geïnteresseerd waren.

De animo om eens lekker samen met de tambours van fanfarekorps FSH te "jammen" werd door jong en oud gewaardeerd. Jongeren vanaf een jaar of vijf deden driftig mee met de sessies. Maar ook volwassenen beleefden veel plezier aan het meespelen, zelfs een seniore dame kwam hiervoor uit haar rolstoel omhoog om ook even mee te doen. Zo blijkt maar weer dat muziek maken, en vooral het plezier in het maken van muziek wat bij FSH voorop staat, iets van alle leeftijden is.

Zelfs onze eigen burgemeester kon de verleiding niet weerstaan en nam de trommelstokken op om een paar nummers mee te spelen. Foto's hiervan zijn terug te zien op de site van de fanfare.

Naast deze drum-workshops heeft FSH natuurlijk nog veel meer te bieden, zoals ook al eerder in de ochtend bleek. Eerst een lopend optreden in en om het Uitmarkt-terrein om de opening feestelijk in te zetten. Naderhand volgde nog een optreden op een van de podia van de Uitmarkt. Hierbij werden de muzikanten natuurlijk steeds bijgestaan door de majorettes van de fanfare, die het publiek weer lieten genieten van hun showtjes.

Voor de majoretten was er op de Uitmarkt een extra nieuws-primeurtje. De minimumleeftijd voor inschrijven bij de majoretten wordt verlaagd naar 5 jaar. Bij voldoende nieuwe leden zal een speciale miniretten-korps worden gestart. Dit korps zal bij concerten en de kleinere optredens al snel mee kunnen doen met de band. Later kan dan altijd heel makkelijk doorgegroeid worden naar de majorettes en eventueel later nog de wedstrijdgroep.

Al met al een geslaagde Uitmarkt, en met een spetterende tambourshow werd een tevreden einde gemaakt aan de workshops. Voor wie het dit jaar heeft gemist, kom eens langs op een van onze oefenavonden.

Voor meer informatie over FSH en andere optredens van de fanfare, zie www.showbandheiloo.nl

Maandag 7 september 2009 − bron: Fanfare Showband Heiloo

2018-06-19 Opmeerse ambtenaren op straat door brand zonnepanelen op dak gemeentehuis
2014-11-22 Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo
2014-05-21 Groot feest op bedevaartsoord
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2014-03-02 Ongeval tijdens bedrijfsfeest
2013-11-03 Zes orkesten spelen Carnaval de Paris
2013-10-05 Fanfare Showband Heiloo in concert
2013-08-23 Dolfinn Rocks 2013 weer leuker
2013-05-13 Inschrijving Avond4daagse 2013 gestart

Meer nieuws met fanfare fsh


Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Rob Mastenbroek
bron: Rob Mastenbroek
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in