Nieuws

Reggae SoundSystem Combo in Bukbuk

ARCHIEF: Donderdag 10 september 2009 Deze zaterdag zullen Soundsystem 'UnitedSounds' en 'Back-a-Wall soundsystem' de meest dope, relaxte, groovende en irie reggae-plaatjes draaien. Tezamen zullen zij de JAH-boodschap verspreiden over het publiek en iedereen een vette avond bezorgen. Gegarandeerd voetjes van de vloer op een avond vol met de heerlijkste reggae-vibes en dancehall-sounds.

Soundsystem Unitedsounds is een Roots en Culture reggae-dancehall-systeem. Het is welbekend binnen de reggae muziek / DJ-sector. RasDré & Sista Taki zijn de grondleggers van het geheel en zijn begonnen in 1993. UnitedSounds heeft al meerdere malen samengewerkt met zangers als Kenny B. Irieginal Abraham (Beef), SistaRedlock en Sista Taki. Naast dat zij hebben gestaan op vrijwel elk bekend podium in Nederland, stonden zij ook op het Lowlands festival en op Two Seven Splash in Amsterdam. Internationaal is de formatie bekend in Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Finland, Duitsland and so on! UnitedSounds spreekt voor zich... United we work, United we stand! Tezamen met selecters, M.C., zangers, een hoop dope reggae tunes, jingles, microfoons en een grote groep vrienden staan zij hier ook voor de volle 100% voor! Vastberaden om de JAH boodschap uit te dragen, zal Soundsystem UnitedSouns je een dag en een nacht vol 'irie vibes' beloven!

Papa Hobbol is ruim 20 jaar geleden (toen het nog gewoon Hobbol was) begonnen met draaien op feessies. Eerst met alleen 1 pick-up maar dit werden er al snel 2. En niet veel later kwam het 1e echo kamertje. Al snel kwam de naam Back-a-Wall uit de hoge Rasta hoed. Van de wijk in Kingston Jamaica had hij nog nooit gehoord, maar in zijn vertaling betekende het met je rug tegen de muur. In deze tijd draaide Hobbol vaak samen met een goede vriend Rastronix die als kind ook al in de zelfde ketel met Rastapap was gevallen. In deze tijd was I-man zo'n beetje de vaste MC' wat hij combineerde met zijn band Solidarity. Samen hebben ze een gezamelijke vriend, Dikkie .D. aan het draaien gezet en met zijn vieren hebben zij jaren lang de Back-a-Wall Movement gevormd. Echter, dingen veranderen & dus ook Back-a-Wall. zij hebben in de jaren daarna heel vaak in wisselende bezetting rondom Papa Hobbol gespeeld. Selecter's die veel gedraaid hebben zijn Poseidon, Groezzz & Dikkie D. Na zijn bezoek aan jamaica heeft Hobbol die vlak daarna Papa Hobbol zou worden besloten een vaste richting in te slaan. In deze periode is Back-a-Wall uit gegegroeid tot wat het nu is.

De deuren van de Buk Buk gaan open om 21:00 uur. De entree bedraagt 4 euro.

Donderdag 10 september 2009 − bron: Bukbuk

2015-03-12 Record aantal deelnemers bij Het Groot Heiloo Dictee 2015
2014-11-01 Vanavond: KINKS Tribute Night
2014-10-03 Spooktocht door oude melkfabriek
2014-08-26 Vrienden van Buk Buk
2014-06-20 GEEN Keezdrive in jongerencentrum
2014-05-12 Opnieuw Groot Dictee voor Heiloo
2014-03-20 Lokale partijen op Oranjebal
2014-01-02 Jaarwisseling rustig verlopen
2013-12-20 Nieuwjaarsparty Bukbuk afgelast

Meer nieuws met reggae soundsystem bukbuk


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn