Nieuws

Mariakapel in Heiloo op TV

ARCHIEF: Dinsdag 29 september 2009 Mijn Maria is een serie van drie afleveringen vol verhalen van mensen en hun kaarsjes. Wat beweegt ze? Wie is die persoon voor wie ze een kaarsje branden en waarom juist daar? In de tweede aflevering: De Mariakapel Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Get Microsoft Silverlight

In deze tweede aflevering het verhaal van Antoon Kramer. Als Antoon een jaar lang weduwnaar is, schrijft hij in het schriftje in de mariakapel van zijn woonplaats: “Maria, help mij weer gelukkig worden.” Op datzelfde moment bidt Riet Kerssens tot Maria in de kapel in Heiloo. Zij is alweer vijf jaar weduwe. Ook zij hoopt een nieuwe liefde te vinden. Als ze elkaar later per toeval ontmoeten, slaat de vonk meteen over. Antoon en Riet zijn weer gelukkig en danken Maria in Heiloo voor het feit dat ze elkaar hebben gevonden. Als Mijn Maria opnamen maakt, steken de twee verliefden kaarsjes op voor de goede afloop van de bevalling van de schoondochter van Antoon. Zij is zwanger van een tweeling. Antoon hoopt de gelukkige opa van een gezonde tweeling te worden, de eerste kleinkinderen die geboren worden sinds de dood van zijn vrouw.

Ook het verhaal van Zuster Maria Montfoort. Maria Montfort (32 jaar) is één van de drie Blauwe Zusters in Heiloo. Zeventien jaar was ze toen ze na de middelbare school in Argentinië toetrad tot het klooster. Nu woont en werkt ze in Heiloo, ver weg van haar familie. Bezittingen heeft ze niet, alles wat ze draagt en gebruikt, is van de kloosterorde. “Het is een roeping”, zegt ze, “een keuze die helemaal uit mezelf komt en voor altijd is.” Haar geloofsovertuiging deelt ze met jongeren. In Heiloo begeleidt ze de katholieke jeugd die zich in navolging van de Blauwe Zusters, de Blauwe Kippen noemen.

Heilooër Antoon Sprenkeling steekt een kaars aan voor zijn dochter Irene. Zij woont in Amerika en heeft kort geleden te horen gekregen dat ze ernstig ziek is. Samen met een aantal familieleden en vrienden zorgt Antoon dat er gedurende een aantal weken voortdurend een noveenkaars voor haar brandt in de kapel in Heiloo. Binnenkort reist Antoon naar Amerika. “Ik heb een open ticket gekocht: als ik daar iets voor Irene kan betekenen kan ik desnoods een jaar blijven als het moet.”

Deze aflevering van Mijn Maria werd uitgezonden op dinsdag 29 september om 17.05 uur bij de RKK op Nederland 2.

Dinsdag 29 september 2009 − bron: RKK

2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2020-06-23 Getuigen gezocht van autobrand
2018-05-14 Wat vindt u van landschappelijke waarde in het buitengebied van Heiloo?
2018-04-28 Judoka Stevenson opnieuw net naast podium bij het EK
2017-05-12 Foutje bij reparatie flitspaal: 1.279 onterechte bekeuringen verstuurd
2017-04-28 Heiloo stoot twee panden af op Mariënstein
2016-12-19 NH Peilt: Hondenbelasting. Overal invoeren of overal afschaffen?
2016-10-04 Heiloose broers en zussen vieren samen 700-jarige leeftijd

Meer nieuws met maria olv ter nood


Bron: Herberg Jan Heiloo
bron: Herberg Jan Heiloo
Bron: JacquelineKleinpaste
bron: JacquelineKleinpaste
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo
Bron: Licht Op Legenden
bron: Licht Op Legenden