Nieuws

CDA wil belemmeringen mantelzorg afbreken

ARCHIEF: Donderdag 10 december 2009 Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad indringend gesproken over het mantelzorgbeleid. Daarbij ging veel aandacht op gaat naar de vraag "wat is een mantelzorger?", terwijl betrokkenen daar zelf niet bij stil staan.

Zij beschouwen de zorg voor hun naaste als normaal, ook al lopen zij daardoor langdurig op hun tenen en gaan zij over hun eigen grenzen heen. Hoog tijd dus om de doelgroep bewust te maken van het uitgebreide aanbod aan mantelzorgondersteuning, dat is de insteek van het nu vastgestelde mantelzorgbeleid. CDA-Heiloo pleit er voor niet stil te blijven zitten. Ondanks alle ondersteuning zijn er in de praktijk nog vele belemmeringen voor mantelzorg.

Bijvoorbeeld: wanneer jouw ver weg wonende ouders, die steeds gebrekkiger worden, hier in de buurt willen wonen. Dichtbij en bereikbaar is toch een essentiële voorwaarde voor elke vorm van mantelzorg. Een huurwoning? Dat vraagt een inschrijving van ca. 8 jaar. Een "urgentieverklaring" is in de praktijk zeer zeldzaam, omdat wij in regionaal verband de huurmarkt voor mensen van 'buiten" hebben dichtgespijkerd. De schuur of garage verbouwen tot woonruimte is misschien een alternatief. Echter, ook hier in vrijwel alle gevallen een woud aan regels en belemmeringen.

Op dit vlak valt nog heel veel te winnen, vindt de CDA-Heiloo fractie. Deze roept op haar weblog andere partijen op om - ook in de regio - deze belemmeringen op te ruimen.

Donderdag 10 december 2009 − bron: CDA Heiloo

2020-10-14 Nieuwe reeks meet-ups moeten mantelzorg beter bespreekbaar maken
2020-10-12 Uw mantelzorger in ‘t zonnetje zetten
2020-03-09 ’Sociaal bouwen op kleine locaties in Heiloo’
2020-03-06 Coalitiepartijen Heiloo: ’Chaos dreigde voor nieuwbouw in wijk Zandzoom’
2020-02-25 CDA: Laat Kennemer Wonen Ypehove aankopen
2020-02-21 Eric Cortons ’Moeder aan de lijn’ komt naar Heiloo
2019-09-16 Nieuwe cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers
2019-09-02 De mantelzorgwaardering gaat weer van start
2018-09-03 Keuzewijzer Thuistechnologie

Meer nieuws met mantelzorg cda


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Heiloo Lokaal
bron: Heiloo Lokaal
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman