Nieuws

Burgemeester uit zorgen in nieuwjaarstoespraak

ARCHIEF: Dinsdag 5 januari 2010 Maandag 4 januari vond in de Witte Kerk de nieuwjaarsreceptie plaats van het gemeentebestuur van Heiloo. Burgemeester Hans Romeyn uitte daarbij ondermeer zijn zorgen over de onrust in het stationsgebied en de bezuinigingen bij de politie.

De burgemeester zei onder andere "Volgens een woordvoerder van de politie was het voor de politie, op enkele incidenten na, een rustige jaarwisseling. Een echtpaar uit Heiloo zal weinig goede herinneringen aan het begin van 2010 overhouden. Ze wilden om 00.20 uur vuurwerk afsteken op de Kloosterhof, toen de man en zijn zwangere vrouw belaagd werden door een groep jongeren en werden geslagen. In Heiloo is het gelukkig die nacht verder redelijk rustig gebleven."

"De laatste tijd is er nogal wat onrust in het Stationsgebied. Dat baart mij grote zorgen. Afgelopen dinsdag heb ik daarom een gesprek gehad met de eigenaren van de horeca in het gebied. Die overleggen zal ik de komende weken voortzetten om de rust in het gebied weer terug te krijgen. Overigens zal ik daarbij ook de andere ondernemers en bewoners van het gebied betrekken. Het is toch te gek voor woorden dat wanneer de politie wil optreden tegen openbare ordeverstoringen men zich tegen de politie richt?"

"Ik heb, net als mijn collega’s uit Noord-Holland-Noord en een aantal fracties uit onze gemeenteraad, mijn zorgen geuit, over de bezuinigingen bij de politie. Bezuinigen bij de politie is een slechte zaak. Maar als we niet meer geld krijgen zullen we ook bij de politie de tering naar de nering moeten zetten. Ik heb daar grote zorgen over. Wij zijn niet de enige regio of gemeente die wordt getroffen door de bezuinigingen. Wij moeten in onze regio, in Heiloo, uitkijken dat we niet in een situatie terechtkomen dat we geen speelruimte meer hebben om het politiebeleid af te stemmen op de veiligheidsprioriteiten in onze eigen gemeente."

"Een collega van mij zei over de bezuinigingen op de politie dat hij nog liever heeft dat het kabinet extra kort op het gemeentefonds dan op de politie. “Dan kan ik tenminste aan mijn burgers uitleggen dat we het voetbalveld een paar jaar later aanleggen, maar dat intussen wel de agent op straat blijft,” zo zegt hij."

Lees de hele nieuwjaarstoespraak...

Dinsdag 5 januari 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2019-05-23 Eenzijdig dodelijk verkeersongeval
2019-04-26 4 Koninklijke onderscheidingen
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-04-12 Tbs'er in kliniek Heiloo opgepakt voor wapenhandel
2019-04-12 Vier mannen op meerdere plekken in provincie aangehouden voor vuurwapenhandel
2019-04-12 Vier aanhoudingen in verband met vuurwapenhandel
2019-03-18 Inbraakgolf in Castricum en Heiloo
2019-03-09 Vrouw oog-in-oog met inbrekers
2019-02-28 Paarden op hol geslagen

Meer nieuws met burgemeester onrust incident politie


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn