Nieuws

Gemeente gaat minder strooien

ARCHIEF: Woensdag 6 januari 2010 Door de aanhoudende gladheid hebben veel gemeentes te kampen met een slinkende voorraad zout. Daarom past de gemeente Heiloo vanaf vandaag haar strooibeleid aan. Hiermee hoopt de gemeente voldoende zout te hebben totdat de volgende zoutlevering komt.

Normaal gesproken strooit de gemeente Heiloo alleen op hoofdroutes en een aantal wegen in woonwijken. In het nieuwe strooibeleid wordt er op een paar wegen en fietspaden niet meer gestrooid. Het gaat om de Laan van Zeeman en het Groot Barlaken, Schuine Hondsbosschelaan, Holleweg, Van Aostastraat, Nijenburgerweg, Korte Kapellaan, Runxputteweg en Groeneweg. Op deze wegen heeft het verkeer de mogelijkheid om via een andere route de wijk uit te komen.

Strooiroute wegen Heiloo

Fietspaden
Op de losliggende fietspaden in de wijk Ypestein worden niet meer gestrooid. Fietsers kunnen daar op de weg gaan rijden. Ook het fietspad op de Westerweg en Zanderslootweg in het Heilooër Bos tussen Heiloo en Alkmaar wordt niet meer gestrooid. Fietsers kunnen op die route gebruik maken van het fietspad op de Kennemerstraatweg.

Strooiroute fietspaden Heiloo

Zuiniger strooien
Een andere maatregel is dat de gemeente haar strooimachines anders instelt, zodat er zuiniger gestrooid kan worden. De sneeuwschuivers en - borstels gaan de komende tijd extra veel de weg op om vooral fietspaden toegankelijk te houden. Omdat er zo'n tekort is aan zout, is het voor inwoners van Heiloo niet meer mogelijk om bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte strooizout te halen.

70 ton
De afgelopen week strooide de gemeente Heiloo al ruim 70 ton aan strooizout. Veel medewerkers waren tijdens de feestdagen op pad om te strooien en sneeuw te schuiven. Met de extra leveringen van deze week en de maatregels hoopt Heiloo voldoende zout te hebben tot er bij de zoutleveranciers in Nederland weer zout te verkrijgen is. Naar verwachting is dat over twee weken.

Woensdag 6 januari 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2020-04-08 Watertappunten voorlopig buiten gebruik
2020-02-15 Oude tijden herleven in La Strada
2019-11-15 Rugstreeppad terug van weggeweest in Zuiderloo
2019-10-02 Zijn úw gasleidingen veilig?
2019-07-22 De Eikenprocessierups
2019-07-01 Uitgeest, Castricum en Heiloo akkoord met grondstoffenplan
2019-06-28 Gemeenten klaar voor maximale afvalscheiding
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2019-01-25 Sneeuw als detective

Meer nieuws met winter sneeuw


Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Oliver McLean
bron: Oliver McLean
Bron: Kees van Lunsen
bron: Kees van Lunsen
Bron: De Foresters
bron: De Foresters