Nieuws

Heiloo in Google Street View

ARCHIEF: Zaterdag 23 januari 2010 Street View tilt Google Maps naar een hoger plan door je de mogelijkheid te bieden om een buurt visueel te verkennen op basis van panoramische foto’s op straatniveau. Sinds kort is Heiloo ook gedeeltelijk te zien in Google's Street View.

Je hebt geen speciale software nodig om de beelden van Street View te kunnen bekijken. Wanneer deze beelden in Google Maps beschikbaar zijn, kleurt een icoon van een mannetje oranje (Pegman). Om toegang tot de foto¬ís te krijgen, kun je het Pegman icoon vanaf de linkerkant van de kaart slepen naar een blauw omlijnde straat. Je kunt straten in ¬Ėen uitlopen of om je heen kijken in een panorama-aanzicht van 360 graden.


Grotere kaart weergeven

De beelden van Heiloo in Google Street View zijn vooralsnog beperkt tot de Kennemerstraatweg van Alkmaar tot Limmen. Ook zijn er beelden op de A9 te bekijken. De beelden zijn deze zomer gemaakt door speciaal geprepareerde auto's met panoramische fotoapparatuur op het dak. Deze auto's zijn ook gesignaleerd op andere locaties in Heiloo. Wanneer deze beelden te zien zullen zijn, is niet bekend.

Zaterdag 23 januari 2010 − bron: Google

2010-03-11 Street View verder uitgebreid
2010-01-23 Heiloo in Google Street View

Meer nieuws met streetview