Nieuws

Broedseizoen is begonnen

ARCHIEF: Woensdag 10 maart 2010 De bossen en het groen in en om Heiloo zijn een prachtige omgeving voor hondenbezitters. Om het voor iedereen prettig te houden moet uw hond altijd aangelijnd zijn. Behalve in de losloopgebieden, want daar mag uw hond wel vrij rondlopen. U moet uw hond wel onder appél hebben. Tijdens het broedseizoen moet u soms ook in een losloopgebied uw hond aanlijnen. Loslopende honden kunnen broedende vogels en jonge dieren in het bos verstoren.

Tot 15 mei is het broedseizoen in het losloopgebied Zuiderneg (aan de rand van Heiloo, tussen de Vennewatersweg en de Zeeweg). In die periode mogen de broedende vogels niet worden verstoord en moet uw hond aangelijnd zijn. Het losloopgebied op het landgoed Nijenburg is het bosgedeelte tussen de twee fietspaden, de Kuillaan in het noorden en de Kerkelaan in het zuiden. Op het speelveld, rond de Kattenberg, in het Overbos en de rest van Nijenburg geldt een aanlijnplicht. In verband met het broedseizoen treedt Natuurmonumenten op Nijenburg de komende tijd streng op tegen loslopende honden buiten het losloopgebied.

Het Baafjespolderpad is in het broedseizoen niet toegankelijk. Dit staat aangegeven op informatieborden aan beide ingangen van het pad. We houden hiervoor 1 maart tot 1 juli aan. Vanaf 1 juli is iedereen dus weer welkom om hier een wandeling te maken. Honden zijn in de polder het hele jaar niet toegestaan. In verband met dieren, zoals hazen en vee (vooral schapen) van de pachters.

Voor meer informatie of meldingen kunt u contact opnemen met een medewerker van team Handhaving, afdeling VROM, telefoonnummer 072 535 67 52.

Woensdag 10 maart 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2022-09-28 Actie tegen gevaarlijke fietspaaltjes: elk jaar honderden gewonden.
2022-07-18 Wijkagent stomverbaasd: baasje laat hond bijna twee uur achter in auto.
2022-07-12 Kapper Dortmundt in Santpoort-Noord stopt.
2022-05-15 Terugloop van padden in het Heilooërbos is dramatisch.
2022-03-18 Schoonmaakhulp is niet meer vanzelfsprekend in Bergen, Heiloo en Castricum.
2022-02-24 Waarschuwingsborden vergiftiging hond worden verwijderd
2022-02-07 Melding van vergiftiging van honden
2022-02-04 Erehaag bij afscheid verongelukte vriendinnen in Alkmaar
2021-11-30 Dierenbescherming naar de rechter om opvang dieren af te dwingen

Meer nieuws met broed hond


Bron: Tomas Jansma 🇺🇦
bron: Tomas Jansma 🇺🇦
Bron: Paul
bron: Paul
Bron: Nico Adrichem
bron: Nico Adrichem
Bron: Petra
bron: Petra