Nieuws

Skimmers actief in Heiloo

ARCHIEF: Zondag 14 maart 2010 Er is zaterdagochtend een poging gedaan om te skimmen bij een pinautomaat bij het filiaal van de Fortis-bank aan de Raadhuisweg. Het is voorkomen doordat de politie is gealarmeerd die de skimapparatuur heeft verwijderd.

Skimmen is het op slinkse wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcardgegevens. Het is een vorm van fraude waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een transactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland.

De politie heeft de skimapparatuur weggehaald en is direct een onderzoek gestart. Men is nog op zoek naar een man die op zaterdagochtend omstreeks 9.00 uur getuige is geweest van het plaatsen van de apparatuur. Hij was samen met een andere man een belangrijke getuige van dit misdrijf. De man zou hebben gezien dat de verdachten in een Poolse auto stapten. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon: 0900 – 8844 (lokaal tarief).

Zondag 14 maart 2010 − bron: Politie.nl

2011-08-22 Bankpassen geskimd in Ypestein
2010-03-14 Skimmers actief in Heiloo
2006-05-08 \'Zonder pincode kunnen ze niets\'

Meer nieuws met skim