Nieuws

Opname videoclip Skatjes

ARCHIEF: Dinsdag 30 maart 2010 Op zaterdag 10 april aanstaande zal skaband De Skatjes in poppodium Buk Buk opnames maken voor een videoclip. De Skatjes bestaat uit 7 enthousiaste skamuzikanten uit Heiloo en is landelijk bekend om de opzwepende skamuziek.

Sinds de oprichting in 2000 is De Skatjes uitgegroeid tot een volwaardige skaband. In 2006 is het eerste album Rocketing into Space uitgebracht waarop 12 nummers staan. Sindsdien is het repertoire alweer flink uitgebreid, wat heeft geresulteerd in een nieuwe demo Samurai. Enkele hoogtepunten uit de carrière van De Skatjes zijn optredens in de Melkweg, P60 en het Visbakfestival.

De muziek van De Skatjes is Ska in zijn breedste vorm, waarin zowel reggae-, jazz- als punkinvloeden te vinden zijn. Dit komt doordat de nummers door verschillende bandleden geschreven worden. De Skatjes onderscheidt zich door een swingende blazerssectie, bestaande uit trompet, saxofoon en trombone, die wordt begeleid door drums, toetsen, gitaar en bas. De zang wordt voornamelijk vertolkt door basgitarist Loek Hauwert, die tevens gitarist is bij Mark Foggo's Skasters.

Zaterdag 10 april 2010 zal De Skatjes een gratis optreden verzorgen in poppodium Buk Buk. Er zullen deze avond opnames gemaakt worden voor een videoclip die ergens komend jaar uitgebracht zal worden. Het optreden begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.

Dinsdag 30 maart 2010 − bron: Buk Buk

2013-04-21 Skatjes nemen afscheid van frontman
2010-03-30 Opname videoclip Skatjes

Meer nieuws met skatjes